Serijos iki keturių pergalių tarp „76ers“ ir „Nets“ rezultatas tapo lygus 1-1, kitos dvejos rungtynės bus žaidžiamos Brukline.

Po nokdauno pirmose rungtynėse atsigavusi Filadelfijos ekipa ypač siautėjo trečiame kėlinyje, per kurį pelnė 51 tašką ir pakartojo NBA visų laikų atkrintamųjų varžybų rezultatyvumo per ketvirtį rekordą. 1962-aisiais tiek pat taškų per kėlinį buvo įmetusi Los Andželo „Lakers“ komanda.

Bendrą savo rezultatyvumo rekordą atkrintamosiose „76ers“ pagerino net 10-ia taškų. Dar 1967-aisiais Filadelfijos komandai į tuometinės San Fransisko „Warriors“ krepšį buvo pavykę sumesti 135 taškus.

Rezultatyviausias nugalėtojų gretose buvo 23 taškus pelnęs ir 10 kamuolių atkovojęs Joelis Embiidas.

Visiškai kitaip nei pirmose rungtynėse atrodė Benas Simmonsas. Australas šeimininkams surinko 18 taškų, atkovojo 10 kamuolių ir atliko 12 rezultatyvių perdavimų.

Ir jei po pirmų rungtynių sirgaliai gynėją (9 taškai, 1/5 baudų, 3 klaidos) netgi bandė nušvilpinėti, šį kartą jam Filadelfijos publika jau plojo atsistojusi.

Dar 19 taškų nugalėtojams pelnė Tobias Harris, 17 pridėjo J. J. Redickas.

Pralaimėjusiems 19 taškų surinko Spenceris Dinwiddie, 16 taškų – D'Angelo Rusello sąskaitoje.

Netikėtai didelė intriga užfiksuota Vakarų konferencijos atkrintamųjų rungtynėse.

Čempionės titulą ginanti ir reguliariajame konferencijos sezone pirmąją vietą užėmusi „Golden State Warriors“ komanda ilgą laiką dviženkle persvara pirmavo prieš Los Andželo „Clippers“ ir vienu metu turėjo net 31 taško persvarą, tačiau ketvirtame kėlinyje svečiai pakilo į šturmą ir paskutinę minutę išlygino rezultatą – 128:128, o netrukus Landry Shametas smeigė tritaškį ir išvedė „Clippers“ į priekį – 133:131.

Sutrikę „Warriors“ žaidėjai atsakyti taškais nesugebėjo ir pergalę baudų metimais įtvirtino Montrezlas Harrellas – 135:131 (25:33, 25:40, 44:35, 41:23).

Ketvirtfinalio rezultatas tapo lygus – 1-1. Kitos dvejos serijos iki keturių pergalių rungtynės vyks Los Andžele.

Panaikinti 31 taško deficito per NBA atkrintamųjų varžybų istoriją iki šiol nebuvo pavykę nė vienai komandai.

Šeimininkų nuotaiką sugadino ir pačiame pirmame kėlinyje patirta DeMarcuso Cousinso trauma. Perėmęs kamuolį aukštaūgis bandė skubėti į greitą puolimą ir pargriuvo. Paaiškėjo, kad jis susižeidė keturgalvį šlaunies raumenį, aukštaūgiui bus atliktas magnetinio rezonanso tyrimas.

Anot įtakingiausio NBA krepšinio žurnalisto Adriano Wojnarovskio, D. Cousinsui šis sezonas gali būti baigtas.


Rezultatyviausias nugalėtojų gretose buvo 36 taškus pelnęs ir 11 rezultatyvių perdavimų atlikęs Lou Williamsas. 25 taškus pridėjo M. Harrellas, 24 taškai – Danilo Gallinari sąskaitoje.


Pralaimėjusiems Stephenas Curry surinko 29 taškus (5/11 trit.), Kevino Duranto sąskaitoje 21, Kevono Looney – 19 taškų.

„Warriors“ suklydo 22 kartus.