„76ers“ namuose 102:111 nusileido Bruklino „Nets“, o rungtynių metu šeimininkų aukštaūgiai Joelis Embiidas ir Amiras Johnsonas buvo pastebėti besinaudojant mobiliuoju telefonu.

Naudotis telefonu rungtynių metu krepšininkams draudžia NBA reglamentas.

„Tai yra nepriimtina, todėl turėsime skirti nuobaudas. Neketiname tokio elgesio toleruoti“, – po rungtynių sakė „76ers“ strategas Brettas Brownas.

Netrukus komandos generalinis vadybininkas Eltonas Brandas paskelbė, jog telefoną rankose laikęs A. Johnsonas sulaukė neatskleidžiamos nuobaudos.

A. Johnsonas nerungtyniavo, o į jo telefoną žvilgčiojo ir vienu Filadelfijos ekipos lyderių buvęs J. Embiidas, kuris įmetė 22 taškus ir atkovojo 15 kamuolių.


J. Embiidas paaiškino, jog į telefoną žvilgtelėjo komandos draugui pranešus, jog sunkiai serga jo dukra.

„Tai nebuvo mano telefonas. Pasižiūrėjau į jį todėl, nes Amiras pasakė, kad jo dukra sunkiai serga. Aš tiesiog žvilgtelėjau į žinutes“, – sakė J. Embiidas.

A. Johnsonas kilus skandalui išplatino atsiprašymo laišką.

„Atsiprašau už tai, jog ant suolelio turėjau telefoną. Prisiimu visą atsakomybę ir priimsiu visas savo veiksmų pasekmes.

Atsiprašau savo komandos draugų, „76ers“ organizacijos ir sirgalių“, – rašė A. Johnsonas, kuris paliko areną dar nesibaigus rungtynėms.