Sėkmingai startavę Steve'o Kerro auklėtiniai namuose 121:104 (36:27, 33:29, 29:23, 23:25) nugalėjo Los Andželo „Clippers“ krepšininkus.

38 taškus pelniusio ir 15 kamuolių atkovojosio Stepheno Curry vedamas Oklando klubas serijoje iki keturių pergalių išsiveržė į priekį 1-0.

Antras pagal rezultatyvumą buvo 23 taškus įmetęs K. Durantas, tačiau jo rungtynės baigėsi ketvirtojo kėlinio viduryje gavus antrąją techninę pražangą.

Visų rungtynių metu „Warriors“ žvaigždei teko stumdytis su „Clippers“ gynėju Patricku Beverley, kuris ne tik kietai gynėsi, bet ir provokavo varžovą kalbomis.

Abu krepšininkai buvo išvyti iš aikštelės po to, kai K. Durantas pastūmė su kamuoliu buvusį P. Beverley, o šis krito į užribį bei netrukus kilo į eilinį apsižodžiavimą.



K. Durantas diskvalifikacinę pražangą priėmė su plačia šypsena veide, o ji nedingo ir po rungtynių. Puolėjas spaudos konferencijoje tikino, jog žaisti prieš P. Beverley yra smagu.

„Jis yra Čikagos vaikis. Iš ten kilę vyrukai žaidžia su kitokiu atsidavimu. Aš gerbiu tai, ką Patas daro. Visi žinome, ką jis suteikia savo komandai.

Taip, jis žaidžia labai fiziškai, provokuoja, daug kalba – visa tai duoda naudos komandoms, kuriose jis žaidžia. Tai yra jo tapatybė.

Žinojau, kas manęs laukia šioje serijoje. Šiose rungtynėse man buvo tikrai linksma“, – spaudos konferencijoje kalbėjo K. Durantas.

Su K. Durantu konfliktavęs P. Beverley iš žaidimo pataikė 1 metimą iš 6 bei baigė rungtynes sąskaitoje turėdamas 3 taškus, 7 atkovotus kamuolius ir 7 rezultatyvius perdavimus.


Kitos šios serijos rungtynės Oklande bus žaidžiamos antradienį.