Toronto „Raptors“ klubas dėl to sutaupys 560 tūkst. JAV dolerių prabangos mokesčio. Bausmės neišvengė ir kitas muštynių dalyvis – Marquese’as Chrissas.

Klivlando „Cavaliers“ žaidėjas suspenduotas vienoms rungtynėms. Jis neteks 22 tūkst. JAV dolerių.

Priminsime, kad trečio kėlinio pabaigoje aikštėje kilo muštynės tarp „Raptors“ aukštaūgio S. Ibakos ir „Cavaliers“ puolėjo M. Chrisso. Abu krepšininkai buvo nubausti diskvalifikacinėmis pražangomis ir pašalinti iš aikštės.

Konfliktas kilo likus 1 sekundei iki ketvirčio pabaigos. Po perdavimo per visą aikštę S. Ibaka bandė pasiekti kamuolį, tačiau jį ranka nežymiai stumtelėjo M. Chrisas ir „Raptors“ aukštaūgis krito ant parketo. Krepšininkas pakilęs puolė varžovą, griebė už gerklės, bandė kelis kartus smogti į veidą, M. Chrisas taip pat neliko skoloje. Netrukus peštynes nutraukė arbitrai ir „Cavaliers“ atsarginių suolelis.

Tuo metu „Raptors“ atsiliko 77:91. Svečiai iš Toronto pralaimėjo lemiamą ketvirtį 24:35 bei patyrė nesėkmę (101:126) prieš vieną iš prasčiausių lygos komandų, kuriai tebuvo vos 17-a pergalė čempionate.

Tai nėra pirmas toks S. Ibakos protrūkis. Krepšininkas buvo suspenduotas 2017-aisiais ir praėjusiame sezone už konfliktus su Robinu Lopezu bei Jamesu Johnsonu.