Kone visose stipriausiose Europos krepšinio lygose praeityje rungtyniavęs buvęs žaidėjas prisipažino ėmęs dideles sumas iš savo atžalų karjeromis suinteresuotų tėvų už tai, kad padėtų jiems patekti į universitetą.

2009-2015 metais „Penn Quakers“ ekipą treniravęs J. Allenas teisme liudijo gavęs maždaug 300 tūkst. JAV dolerių kyšių iš Floridos verslininko Philipo Esformeso.

46-erių specialistas skraidydavo į Majamį, kur rengdavo individualias treniruotes sveikatos paslaugų magnato sūnui Morrisui Esformesui.

Už šias pratybas verslininkas atsilygindavo įteikdamas plastikinį maišelį, kuriame būdavo 10 tūkst. dolerių grynaisiais. Iš viso tokiu būdu J. Allenas 2013-2015 metais gavo 75 tūkst. dolerių, dar 220 tūkstančių dalimis buvo pervesti į jo banko sąskaitą.

Dosnusis milijonierius tuomet užsiminė, kad būtų labai dėkingas treneriui, jei šis padėtų jo sūnui patekti į „Penn Quakers“ komandą.

Teisme J. Allenas prisipažino nemanęs, kad M. Esformesas yra pakankamai talentingas NCAA pirmenybėms. Nepaisant to, 2014-ųjų rudenį jis verslininko atžalą įtraukė į potencialių naujokų sąrašą, taip padėdamas šiam įstoti į universitetą.

Tiesa, „Penn Quakers“ komandoje M. Esformesas taip ir niekada nepasirodė.

Praėjusį rudenį J. Allenas jau buvo pripažintas kaltu panašioje byloje, kurio buvo kaltintas paėmęs 18 tūkst. dolerių kyšį.

Nors dabar treneriui gresia ilgi metai kalėjimo, spėjama, kad bausmė bus gerokai švelnesnė dėl bendradarbiavimo su teisėsauga.

Šiuo metu J. Allenas dirba NBA lygoje rungtyniaujančio Bostono „Celtic“ klubo stratego Brado Stevenso asistentu.

Buvęs įžaidėjas praeityje pats kelerius metus žaidė stipriausioje planetos lygoje, vėliau persikėlė į Europą, kur per dešimtmetį atstovavo tokiems klubams kaip „Limoges“ (Prancūzija), Stambulo „Ulker“ (Turkija), Romos „Virtus“ ir Udinės „Snaidero (abu – Italija), Vitorijos „Tau Ceramica“ (Ispanija), Salonikų PAOK (Graikija).