Būtent įspūdingas jo žaidimas gynyboje ketvirtame kėlinyje ir galingas blokas į krepšį susiruošusiam dėti Wesley Ivundu padėjo „Grizliams“ išplėšti jau trečią pergalę iš eilės ir ketvirtą per pastarąsias penkerias rungtynes.

Likus žaisti 3 minutes šeimininkai atsiliko 88:95, o likus pusantros min. – 93:97, tačiau finišavo spurtu 12:0 ir įveikė Orlando „Magic“ klubą rezultatu 105:97.

JV blokavo W. Ivundu bandymą būtent tuo metu, kai „Magic“ jau užuodė pergalę – jei ne Jono „stogas“, svečiai būtų pirmavę šešiais taškais (93:99) likus kiek daugiau nei vienai minutei.

Per kitą varžovų ataką J. Valančiūnas atėmė kamuolį iš Terrence'o Rosso, o prie kito krepšio savo tvirtomis užtvaromis leido Delonui Wrightui ir Mike'ui Conley persverti rezultatą „Grizlių“ naudai.

Nors pačiam JV – tai buvo kol kas kukliausias mačas vilkint Memfio ekipos aprangą (12 taškų ir 8 atk. kam.), būtent lietuvį, o ne rezultatyvesnius jo komandos draugus, po finalinės sirenos aikštėje kalbino „Fox Sports“, pristatę pašnekovą kaip „Jėga Valančiūnas“.

Tiesa, interviu nebuvo pats sklandžiausias, nes Jonui bendrauti su reporteriu vis trukdė pro šalį praeinantys ir jį tai apkabinti, tai stumtelti norintys M. Conley, Joakimas Noah ar Jarenas Jacksonas.

„Aš turiu apginti baudos aikštelę – toks mano darbas. Turiu blokuoti tokius metimus“, – nesureikšmino galbūt lemiamo rungtynių epizodo Jonas, pasidžiaugęs, kad komandos ryšiai ir susižaidimas vis gerėja.

Atidavęs duoklę žiniasklaidai pakilios nuotaikos J. Valančiūnas, traukdamas link tunelio, dar dalino autografus ir mušė rankomis su jo laukusiais gerbėjais.

Tuo metu savo 40-metį minėjęs vyriausiasis treneris J. B. Bickerstaffas spaudos konferencijoje gyrė JV už tokią dvikovos pabaigą.

„Jo buvimas po krepšiu ir dydis daro milžinišką įtaką. Tai, kad jis sugebėjo laikytis vertikalumo taisyklės, kai krepšį atakavo toks atletiškas varžovas, buvo neįkainojama. Taip pat ir jo gynyba „pick and roll“ situacijose ir gynėjo su kamuoliu spaudimas neleidžiant atlikti perdavimų įkertančiam Nikolai Vučevičiui, šį kartą buvo labai gera“, – pastebėjo strategas.

Artimiausią susitikimą „Grizzlies“ žais naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį išvykoje su Atlantos „Hawks“.