„Turint omeny, kad pastaruoju metu mūsų rezultatai nebuvo patys geriausi, žaidėme gerą krepšinį. Žinote, kai atvyksta solidus klubas, privalome susitelkti, atkreipti dėmesį į smulkius dalykus“, – po pergalės kalbėjo J. Valančiūnas.

Jo atstovaujamas Tenesio valstijos klubas šiąnakt namuose po atkaklios kovos 110:105 (34:31, 27:25, 26:25, 23:24) pranoko LeBrono Jameso vedamą „Lakers“ (29-31).

25 minutes aikštėje praleidęs JV surinko dvigubą dublį su 20 taškų (8/15 met., 0/1 trit., 4/5 baud.) ir 13 atkovotų kamuolių, prie kurių pridėjo perimtą kamuolį ir du blokus.

Jonas buvo paklaustas, ar nėra sunku žaisti kartu su naujaisiais ekipos draugais, turint omeny, kad bendrų treniruočių su jais nebuvo daug.

Kai aikštėje esi greta Kyle'o Lowry ar DeMaro DeRozano – tu nebūsi pirmoji opcija puolant, bet mums reikia, kad Jonas Valančiūnas rinktų taškus.
J.B. Bickerstaffas

„Žinoma, trūksta praktikos. Tai dalykas, kurio mums labiausiai reikia. Rytoj tam turėsime gerą dieną. Turime atrasti, suprasti vienas kitą aikštėje. Svarbiausia, dalintis kamuoliu ir mes tą bandome daryti. Viskas ateis su laiku“, – teigė JV.

Taip pat pasiteirauta, kaip pats Jonas pakomentuotų sėkmingą asmeninį savaitgalio pasirodymą Klivlande, surengtą į rungtynes atvykus beveik tiesiai iš oro uosto – aukštaūgis asmeniniais reikalais buvo sugrįžęs į Lietuvą ir keletą dienų praleido be komandos draugų.

„Tai yra krepšinis, aš žinau, kaip jį žaisti, aš tą ir darau. Svarbiausias dalykas – laimėti. Tai esminė šio žaidimo dalis, esminis tikslas, tą bandome daryti. Šiandien – pirmoji pergalė atstovaujant „grizliams“, jausmas – nuostabus“, – džiaugėsi J. Valančiūnas.

Žurnalistas pastebėjo, kad JV ir Joakimas Noah aikštėje atrodė taip, lyg būtų ne pirmus metus žaidę kartu.

Aukštaūgių duetas kartu per 47 minutes pelnė 36 taškus ir atkovojo 26 kamuolius bei pranoko „Lakers“ vidurio puolėjus JaVale'ą McGee ir Tysoną Chandlerį, pastarieji per 35 minutes kartu sukrapštė vos 6 taškus ir atkovojo 13 kamuolių.

„Žinote, tiesiog mėgaujamės žaidimu, darome tą su didele energija. Ir, Joakimai, su praėjusiu gimtadieniu tave“, – JV pasveikino komandos draugą, kuriam pirmadienį suėjo 34-eri metai.

Gražių žodžių apie J. Valančiūną negailėjo ir pats prancūzas.

„Aš visada stebėdavau Joną, jo žaidimą. Jis visuomet buvo kovotojas, todėl man nėra nieko keisto, kad jis šitaip sėkmingai rungtyniauja Memfyje. Malonu žaisti kartu“, – teigė vidurio puolėjas.

Paklausus J. Valančiūno, ar jis yra žaidęs su kažkuo, kas būtų toks aktyvus kaip J. Noah, lietuvio atsakymas pralinksmino žurnalistus: „Ne. Niekada nežaidžiau su tokiu vyruku kaip jis. Esu laimingas būdamas tokio reiškinio dalimi“.

„Grizzlies“ treneris J.B. Bickerstaffas gyrė sėkmingai į ekipą įsiliejusį J. Valančiūną. Strategas teigė, kad šioje komandoje jo laukia kur kas didesnis vaidmuo nei Toronto „Raptors“ klube.

„Jam svarbiausia padėti komandai laimėti ir daryti tai, ko reikia ekipai. J. Valančiūnas iškart suprato savo vaidmenį. Čia jam reikės daryti daugiau nei „Raptors“ komandoje.

Kai aikštėje esi greta Kyle'o Lowry ar DeMaro DeRozano – tu nebūsi pirmoji opcija puolant, bet mums reikia, kad J. Valančiūnas rinktų taškus ir jis gali tai daryti“, – kalbėjo J.B. Bickerstaffas, gyręs lietuvio pastangas ir atsidavimą aikštėje ne tik rungtynių metu.

„J. Valančiūnas kiekvieną dieną labai sunkiai dirba, niekada nesustoja ir yra neįtikėtinai energingas.

Jis gali lengvai rinkti taškus ir sėkmingai užbaigti atakas arčiau krepšio. Smagu yra būti greta jo, kalbėtis su juo ir suvokti, kaip jis gali žaisti ir ką gali duoti ekipai“, – gerų žodžių lietuviui negailėjo J. B. Bickerstaffas.