Sunkesnė dalia teko Turkijos rinktinei atstovaujančiam Korkmazui. 21-erių metų krepšininkui praėjusią savaitę vykusiose rungtynėse su Bostono „Celtics“ klubu plyšo meniskas. Antrąjį sezoną NBA rungtyniaujantis gynėjas šiais metais vidutiniškai rinko po 5,8 taško ir 2,3 atkovoto kamuolio per rungtynes.

Nors turko netektis iš pirmo žvilgsnio neatrodo itin skausminga „76ers“ komandai, be Korkmazo Filadelfijos klubas turės dar trumpesnį atsarginių žaidėjų suolelį. Traumą gydantis ir pastarosios naujokų biržos šaukimui Zhaire‘ui Smithui, Pensilvanijos ekipa ant suolo turi tik vieną žaisti pasiruošusį gynėją – įžaidėją T. J. McConnellą.

Visgi didžiausią nerimą komandos sirgaliams kelia Embiido sveikatos būklė. Kamerūnietis kenčia kelio skausmus ir ant parketo nepasirodys dar mažiausiai savaitę, po kurios jam bus atlikti papildomi tyrimai.

Kovo viduryje 25-ąjį gimtadienį švęsiantis aukštaūgis šiais metais jau praleido vieną susitikimą dėl to paties kelio skausmo. Gruodžio 30-ą dieną „76ers“ be Embiido Portlande vietos „Trail Blazers“ krepšininkams nusileido net 34 taškų skirtumu – 95:129.

Per artimiausią savaitę, kurią Filadelfijos komanda turės išgyventi be savo pagrindinio aukštaūgio, „76ers“ laukia dar viena akistata su Portlando klubu, dvikova su Majamio „Heat“ bei išvyka į Naująjį Orleaną ir ten lauksiantis susitikimas su vietos „Pelicans“.

Jei Embiidas praleis daugiau nei savaitę, jo komandos draugų lauks itin rimtas iššūkis – pirmas dvejas rungtynes po minėtos susitikimų atkarpos Pensilvanijos krepšininkai žais su Oklahomos „Thunder“ ir „Golden State Warriors“.

Vienu iš kandidatų iškovoti MVP apdovanojimą šių metų pirmenybėse laikomas kamerūnietis per rungtynes vidutiniškai renka po 27,3 taško, 13,5 atkovoto kamuolio, 3,5 rezultatyvaus perdavimo ir 1,9 bloko.

Rytų konferencijos turnyrinėje lentelėje „76ers“ su 37 pergalėmis ir 21 pralaimėjimu užima penktąją vietą. Laipteliu aukščiau žengiantys Bostono „Celtics“ turi užfiksavę identišką rezultatą, tačiau lenkia Filadelfijos klubą dėl geresnio tarpusavio rungtynių rezultato.