Paaiškėjo, kad krepšininkai tarpusavyje buvo susitarę dėl specifinės premijos: pirmajam, įdėjusiam kamuolį į krepšį per Kinijos rinktinės milžiną – 229 cm ūgio Yao Mingą, atiteks 1 mln. JAV dolerių premija.

„Žmonės to nežinojo, tačiau mes turėjome susitarimą dėl tokios premijos. Visi komandos nariai lažinosi. Deja, niekas šios premijos taip ir nelaimėjo. Visi bandėme įdėti per Yao, tačiau jis apsigindavo, prasižengdavo arba bausdavo blokais – mes tikslo neįgyvendinome“, – pasakojo K. Garnettas.

JAV rinktinė su Kinija žaidė grupės rungtynėse ir laimėjo 119:72.

Rezultatyviausias tarp amerikiečių tąsyk buvo Ray'us Allenas, pelnęs 21 tašką.

Yao Mingas tąsyk surinko 5 taškus, blokavo 2 metimus ir prasižengė 5 kartus. Amerikiečių nusivylimui, dėl didelio asmeninių pražangų kiekio jis ant parketo praleido tik 16 minučių.

Visgi verta prisiminti, kad Vince'ui Carteriui tose žaidynėse visgi pavyko atlikti vieną iš efektingiausių dėjimų per krepšinio istoriją, kai kamuolys į krepšį buvo įkrautas per 218 cm ūgio prancūzo Frederico Weiso galvą.

„Iš karto po to dėjimo pamaniau, kad jis laimėjo milijoną. Žinoma, taip nebuvo, Vince'as įdėjo per kitą žmogų. Jeigu pažiūrėsite į įrašą, aš Vince'ą netgi pastūmiau, o jis man vos netrenkė“, – teigė K. Garnettas.