Nors Memfio komanda pasveikino po ligos į aikštę grįžusį Mike‘ą Conley, startiniam „Grizzlies“ įžaidėjui nepavyko įkvėpti ekipos užtikrintai rungtynių pradžiai. Nesulaikomai puolime rungtyniavęs Robinas Lopezas į šipulius daužė jaunųjų svečių komandos aukštaūgių Jareno Jacksono ir Ivano Rabbo gynybą, o žaidimo skonė pajutę „Bulls“ pataikė visus 9 pirmuosius iš žaidimo atliktus metimus.

Šios atkarpos viduryje jėgos baudos aikštelėje savo komandai suteikti norėjęs J. B. Bickerstaffas pakėlė nuo suolo Joną Valančiūną. Lietuvis ant parketo simboliškai pasirodė lygiai tokiu pat metu, kaip savo debiutinėse rungtynėse – iki pirmojo ketvirčio pabaigos likus 8 minutėms ir 54 sekundėms.

Į aikštę žengęs JV spėjo persimesti draugiškomis replikomis su Čikagos klubui atstovaujančiu suomiu Lauri Markkanenu, tačiau jau po kelių akimirkų įveikė varžovo gynybą ir pasižymėjo dėjimu. Pirmasis vieno iš „Grizzlies“ organizacijos simbolių Conley perdavimas buvusiam „Raptors“ aukštaūgiui tapo rezultatyviu.

Visgi šis epizodas netapo geru ženklu Memfio komandai. Jau pirmame kėlinyje Grizliai atsiliko 12 taškų skirtumu, kurį panaikinti svečiams pavyko įpusėjus antram ketvirčiui. Nors nuo suolo pakilęs ilgametis Čikagos klubo narys Joakimas Noah sulaukė šiltų „Bulls“ sirgalių ovacijų, iniciatyvą jo dabartinė komanda perėmė tik į aikštę grįžus Valančiūnui. Uteniškiui sėkmingai žaidžiant puolime „Grizzlies“ atitrūko 7 taškų skirtumu.

Nepaisant trumpam atsigavusio puolimo, Memfio krepšininkai ir toliau leido varžovų priekinei linijai rinkti taškus be didesnio pasipriešinimo. Čikagos ekipa spurtavo 18:4 ir susigrąžino pranašumą, o beveik be klaidų atakavęs Markkaneno, Lopezo ir Otto Porterio trejetas iki ilgosios pertraukos surinko net 47 taškus (18/22 met.).

Trečiąjį ketvirtį Bickerstaffas pradėjo priimdamas sprendimą, kuris NBA apžvalgininkų nuomone buvo anksčiau ar vėliau neišvengiamas – išleisdamas Valančiūną į aikštę nuo pirmųjų minučių. Visgi per penkias aikštėje praleistas minutes Jonas pelnė tik 2 taškus, o ant parketo lemiamame ketvirtyje praleido vos 2 minutes. Tiesa, jau nuo ketvirto kėlinuko vidurio rungtynių Čikagoje baigtis buvo aiški.

Daug daugiau laisvės puolime naujojoje komandoje gaunantis JV šiąnakt per 23 minutes surinko 12 taškų (6/14 met., 0/1 trit.), 7 atkovotus kamuolius, bloką ir tris klaidas. Visgi ryškiausiai jo pakitusį vaidmenį iliustravo naujas lietuvio karjeros rekordas – žaisdamas tik antrąsias rungtynes „Grizzlies“ klube Valančiūnas pirmą sykį karjeroje surinko 5 rezultatyvius perdavimus.

Per daugiau nei šešis „Raptors“ klube sužaistus sezonus Jonui niekados nebuvo pavykę atlikti bent 4 rezultatyvių perdavimų. Ankstesniu geriausiu karjeros rezultatu buvusį trejetą šioje statistinėje kategorijoje vidurio puolėjas buvo užfiksavęs 22 sykius.

Karjeros rekordą šiąnakt pasiekė ir mainų būdu į Čikagą atvykęs Porteris. Buvęs Vašingtono „Wizards“ narys surinko net 37 taškus (16/20 met., 3/5 trit., 2/2 baud.) ir 10 atkovotų kamuolių. Vedami naujojo lyderio „Bulls“ namuose iškovojo pirmą pergalę nuo pat gruodžio 31-os dienos.

„Bulls“: Otto Porteris 37, Robinas Lopezas 25 (10/15 met.), Lauri Markkanenas 21 (10 atk. kam., 6 rez. perd.), Zachas LaVine‘as 15 taškų.

„Grizzlies“: Avery Bradley 15 (7/12 met., 5 rez. perd.), Jonas Valančiūnas, Mike‘as Conley (3/11 met.), Jarenas Jacksonas, C. J. Milesas ir Delonas Wrightas po 12 taškų.

Artimiausias rungtynes Memfio klubas žais tik po Visų žvaigždžių savaitgalio pertraukos. Naktį iš vasario 22-os į 23-ią „Grizzlies“ namuose priims Los Andželo „Clippers“ ekipą.