Artėjančią vasarą neapribotuoju laisvuoju agentu tapsiantis K. Irvingas dar praėjusių metų rudenį „Celtics“ fanams žadėjo, jog liks Bostone, tačiau dabar atletas pareiškė, kad nėra niekam nieko skolingas.

„Paklauskite manęs liepos 1-ąją. Aš pasielgsiu taip, kad tai būtų geriausias sprendimas man ir mano karjerai. Aš nesu niekam nieko skolingas“, – žiniasklaidai sakė 26-erių krepšininkas.

Neseniai buvo skelbiama, jog K. Irvingas svarstytų galimybę vėl suvienyti jėgas su LeBronu Jamesu, su kuriuo 2016 metais atvedė į NBA viršūnę Klivlando „Cavaliers“.

Viena pagrindinių kandidačių prisivilioti K. Irvingą į savo gretas yra laikoma su Kristapu Porzingiu atsisveikinusi „Knicks“ ekipa, kuri praėjusią naktį priėmė atakų organizatorių ir „Celtics“ klubą „Madison Square Garden“ arenoje.

„Knicks“ sirgaliai K. Irvingą sutiko itin šiltai. Jie palaikė varžovų žvaigždę plojimais bei skandavo „Mes norime Kyrie“.

K. Irvingas pelnė 23 taškus, atkovojo 10 kamuolių ir atliko 6 rezultatyvius perdavimus, o jo vedama Bostono komanda Niujorke triumfavo 113:99 (25:20, 31:27, 24:26, 33:26).

„Vertinu fanų palaikymą, kurio sulaukiu bet kurioje arenoje, tačiau dabar tai yra tik blaškymas. Kalbėti apie mano ateitį dabar nėra prasmės, bet negaliu nieko dėl to padaryti, todėl turiu susitaikyti“, – po rungtynių kalbėjo K. Irvingas.

„Knicks“: Damyenas Dotsonas 22, Kevinas Knoxas 21, Mario Hezonja 10, Kadeemas Allenas ir Luke'as Kornetas po 9.

„Celtics“: Kyrie Irvingas 23 (10 atk. kam.), Marcusas Morrisas 18, Gordonas Haywardas ir Alas Horfordas po 14.