Apie jėgų balansą pirmenybėse potencialiai pakeisiantį Daviso sprendimą pirmasis pranešė ESPN reporteris Adrianas Wojnawrowski. Žurnalisto teigimu, apie aukštaūgio siekį palikti „Pelicans“ klubo vadovybę informavo jo agentas Richas Paulas.


Davisui tik nuo šių metų vasaros atstovaujantis agentas NBA lygoje dirba su keletu pirmojo ryškumo žvaigždžių, tarp jų – ir Los Andželo „Lakers“ prieš sezoną papildžiusiu LeBronu Jamesu. Ši sąsaja kalbas apie galimą AD persikėlimą į Los Andželą pakurstė jau šio sezono išvakarėse.

Visą savo karjerą Naujojo Orleano ekipai atstovavęs krepšininkas šių metų pirmenybėse vidutiniškai renka po 29,3 taško, 13,3 atkovoto kamuolio, 4,4 rezultatyvaus perdavimo ir 2,6 bloko per rungtynes. 2012-ųjų metų naujokų biržoje pirmuoju šaukimu pakviestas žaidėjas yra „Pelicans“ klubo visų laikų lyderis pagal atkovotus kamuolius (4,779), blokuotus metimus (1,091), pelnytus taškus (10,810) ir visą eilę kitų statistinių rodiklių.

NBA užkulisiuose kalbama, jog Daviso paslaugomis domisi anaiptol ne vien tik „Lakers“ organizacija. Aukštaūgis laikomas pagrindiniu būrį jaunų talentingų krepšininkų ir šūsnį ateities naujokų biržų šaukimų turinčių Bostono „Celtics“ taikiniu.

AD sprendimas turėtų užkurti tikrą karą tarp daugiau nei pusšimtį metų tarpusavyje lenktyniaujančių „Lakers“ ir „Celtics“, o į grumtynes dėl jo įsigijimo gali įsitraukti ir daugiau lygos komandų.

Nors vienas talentingiausių moderniosios NBA eros krepšininkų laisvuoju agentu taps tik kitų metų vasarą, šių metų liepą Naujojo Orleano organizacija galėtų jam pasiūlyti maksimalios vertės penkerių metų trukmės 240 milijonų JAV dolerių sutartį. Visgi žaidėjo agentas teigia, kad Davisas nori prisijungti prie aukščiausius tikslus sau keliančio klubo ir kovoti dėl lygos čempiono žiedo.

Šiuo metu traumą besigydančio aukštaūgio atstovaujami „Pelicans“ (22-28) Vakarų konferencijoje užima vos tryliktą poziciją. Šio sezono mainų langas užsivers vasario 7-ą dieną.