Teksaso organizacija ne tik negaus iš „Bulls“ jokios kompensacijos už Anthony įsigijimą, bet ir turės sumokėti Čikagos klubui neįvardintą grynųjų pinigų sumą. Remiantis neoficialiais duomenimis, ši suma padengs likusios sezono dalies Carmelo kontraktą ir atneš „Bulls“ 900 tūkst. JAV dolerių pelną.

Prieš šį sezoną iš Oklahomos „Thunder“ į Atlantos „Hawks“ išsiųstas Melo pastarojo klubo buvo atleistas ir pasirašė su „Rockets“ vieno sezono trukmės minimalios vertės sutartį. Šio kontrakto suma siekė kiek mažiau nei 2,4 mln. JAV dolerių.

Dešimt kartų per savo karjerą Visų žvaigždžių rungtynėse dalyvavęs krepšininkas Hjustone sužaidė tik 10 susitikimų, kuriuose pasižymėjo 13,4 taško ir 5,4 atkovoto kamuolio vidurkiais. Paskutiniąsias savo rungtynes „Rockets“ komandoje Anthony sužaidė dar lapkričio 8-ą dieną.

Grįžti į NBA aikšteles siekiantis Carmelo tokios galimybės nesulauks ir Čikagos klube. Remiantis pirminiais pranešimais, „Bulls“ planuoja krepšininką atleisti arba iškeisti iki mainų lango užsidarymo vasario 7-ą dieną, tačiau per visą šį laikotarpį neketina suteikti jam galimybės pasirodyti aikštėje.

Spekuliuojama, jog atleidimo atveju Anthony gali prisijungti prie traumų epidemijos šiuo metu kamuojamų Los Andželo „Lakers“. Angelų mieste rungtyniauja geras Carmelo bičiulis LeBronas Jamesas, tačiau Magico Johnsono ir Robo Pelinkos vadovaujama orgnaizacija gali nuspręsti skirti žaidybinį laiką jauniesiems savo krepšininkams ir nesusivilioti galimybe pasipilydti 34-erių metų žaidėju.

1,064 NBA rugntynes per savo karjerą sužaidęs Melo viso yra pelnęs 25,551 tašką ir rezultatyviausių visų laikų krepšininkų sąraše užima devynioliktąją vietą.