Antrą sezoną Kinijoje rungtyniaujantis D. Motiejūnas tapo dar labiau dominuojančiu žaidėju. Geriausiai apmokamas lygos krepšininkas per rungtynes vidutiniškai pelno po 25 taškus, atkovoja po 14,6 kamuolio ir atlieka po 4,6 rezultatyvaus perdavimo.

Palyginimui, pirmajame sezone jis vidutiniškai rinko po 23,6 taško, po 12 atkovotų kamuolių ir po 2,8 rezultatyvaus perdavimo.

Nors kaunietis siautėja po krepšiais, jo atstovaujamai Šangdongo „Golden Stars“ ekipai sezonas yra prastesnis nei praėjęs. Pernai ketvirtąją vietą reguliariajame sezone užėmęs ir lygos pusfinalį pasiekęs klubas šiuo metu žengia tik dešimtas. Tai leidžia galvoti, jog D. Motiejūno sezonas Kinijoje šiemet gali baigtis gerokai anksčiau.

Jei „Golden Stars“ reguliariajame sezone užimtų žemesnę nei 12-ąją vietą, komanda liktų be atkrintamųjų varžybų ir sezonas jai baigtųsi jau vasario pradžioje. Jei ekipa visgi pateks į aštuntfinalį ar net ketvirtfinalį, sezonas užsitęs iki kovo vidurio, bet tada D. Motiejūnas vis tiek teoriškai dar galės rasti naują klubą, galbūt netgi gauti kontraktą NBA lygoje.

Tokį scenarijų išvysti norėtų kartu su aukštaūgiu Hjustono „Rockets“ atstovavę Trevoras Ariza ir Samas Dekkeris.

„Pasiilgau D-Mo. Tas vaikinas yra grėsmė. Jo vieta – NBA lygoje. Jis yra NBA žaidėjas“, – tinklalapiui DELFI NBA Londone teigė 2014-2016 metais su D. Motiejūnu „Rockets“ garbę gynęs T. Ariza. Jis ir 2015-2016 metų sezone iš lietuvio besimokęs S. Dekkeris šiuo metu rungtyniauja Vašingtono „Wizards“ komandoje.

„D-Mo yra šaunus vyrukas ir nuostabus bendraklubis. Puikiai su juo sutariau, visada žavėjausi jo universalumu aikštelėje. D-Mo yra labai talentingas, protingas ir itin taiklią ranką turintis aukštaūgis. Mačiau, kad jam labai gerai sekasi Kinijoje, bet tikiuosi, jog ten jis neužsibus. Viliuosi, kad greitai jis sugrįš į NBA“, – sakė S. Dekkeris.

24-erių puolėjas pridūrė neabejojantis, jog D. Motiejūnas yra NBA klubų vadovų radare. Anot amerikiečio, 2012-2017 metais stipriausioje pasaulio krepšinio lygoje rungtyniavęs lietuvis paliko sunkius laikus užnugaryje bei gali sugrįžti vos tik to panorėjęs.

„D-Mo žaidimo stilius yra labai tinkamas NBA, todėl neabejoju, kad jis domina lygos klubus. D-Mo išgyveno sunkų laikotarpį, daug dalykų paskutiniame jo sezone susiklostė blogai, todėl jam teko palikti NBA, o tai yra labai nemalonu, žinant, kiek talento jis turi.

Vis dėlto dabar sunkumai jau yra praeityje. D-Mo – aukšto lygio žaidėjas, todėl niekas nenustebs, jei netrukus jis vėl apsivilks NBA ekipos marškinėlius. Jei tik pats to norės, jis tikrai tai padarys“, – patikino šį sezoną iš Klivlando „Cavaliers“ į Vašingtoną mainų būdu išsiųstas S. Dekkeris.

„Rockets“ ir Naujojo Orleano „Pelicans“ marškinėlius vilkėjęs D. Motiejūnas per savo karjerą NBA lygoje sužaidė 248 reguliariojo sezono mačus, per kuriuos vidutiniškai rinko po 7,4 taško bei po 3 atkovotus kamuolius. Du kartus atkrintamosiose varžybose dalyvavęs puolėjas jose yra sužaidęs 6 susitikimus, per kuriuos vidutiniškai rinko po 8,8 taško ir 5,2 atkovoto kamuolio.