Lygos lyderiai mažiausiai per namų rungtynes praleidžiamų taškų kategorijoje šiąnakt sukaustė „Hornets“ puolimą ir leido varžovams atakuoti krepšį vos 40 procentų taiklumu. Iki ilgosios pertraukos „Pacers“ pavyko sustabdyti ir varžovų snaiperius – per pirmuosius du ketvirčius svečiai iš Šarlotės pataikė vos 3 iš 16 mestų tritaškių.


Jau pirmame ketvirtyje dviženkliu skirtumu atitrūkę Indianos krepšininkai kelis kartus leido varžovams sumažinti savo deficitą iki vienženklio, tačiau išlaikė pranašumą iki pat susitikimo pabaigos ir iškovojo užtikrintą pergalę.

Solidų pasirodymą surengė ir Domantas Sabonis. Per 23 aikštėje praleistas minutes lietuvis spėjo surinkti 16 taškų (6/13 met., 4/4 baud.), 8 atkovotus kamuolius, 3 rezultatyvius perdavimus, perimtą kamuolį ir 4 asmenines pražangas.

Ne ką mažiau naudingu žaidimu pasižymėjo ir kitas šeimininkų vidurio puolėjas Mylesas Turneris. Nors visus savo taškus aukštaūgis surinko pirmame ketvirtyje pataikydamas tris tritaškius, statistikos protokolą jam užpildyti pavyko 16 atkovotų kamuolių ir 3 blokais. Itin įspūdingas jo epizodas užfiksuotas pirmoje rungtynių pusėje, kai Turneris triuškinančiu bloku sustabdė dėjimu pasižymėti bandžiusį Marviną Williamsą.

„Pacers“ triumfui kelio neužkirto nefektyvus komandos lyderio Victoro Oladipo pasirodymas. Tik 2 iš 10 pirmųjų metimų pataikęs gynėjas naudingesnį žaidimą demonstruoti pradėjo tik po ilgosios pertraukos ir užbaigė susitikimą kaip rezultatyviausias šeimininkų krepšininkas, tačiau viso realizavo vos 8 iš 20 metimų.

Solidaus komandinio indėlio sulaukęs Indianos klubas jau 22 kartus šiame sezone perkopė 110 pelnytų taškų ribą. Tokiu rezultatyvumu pažymėtose rungtynėse „Pacers“ iškovojo 21 pergalę ir patyrė tik vieną pralaimėjimą.

„Pacers“: Victoras Oladipo 21 (8/20 met., 7 rez. perd., 3 per. kam.), Darrenas Collisonas 19 (9 rez. perd.), Bojanas Bogdanovičius ir Domantas Sabonis po 16, Tyreke‘as Evansas 14 taškų.

„Hornets“: Kemba Walkeris 23 (8/18 met., 7 rez. perd.), Malikas Monkas 11, Bismackas Biyombo (12 atk. kam.) ir Jeremy Lambas po 10 taškų.

Artimiausias rungtynes „Pacers“ naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį žais su Toronto „Raptors“ klubu.