Lažybų kontoros šiuo metu D. Sabonio šansus tapti labiausiai patobulėjusiu NBA krepšininku vertina koeficientu 23. Geriau vertinami yra tik šešių krepšininkų šansai – favoritu laikomo DeArono Foxo, Pascalio Siakamo, Zacho LaVine'o, Juliaus Randle'o, Josho Richardsono ir Johno Collinso.

Tuo metu tarp kandidatų į geriausio šeštojo žaidėjo žaidėjo apdovanojimą D. Sabonis yra laikomas vienu iš trijų favoritų. Lažybininkai jam skiria koeficientą 6, o geresnėmis laikomos tik Derricko Rose'o ir Lou Williamso galimybės. Tiesa, panašiai į lietuvio dar yra vertinami ir Spencerio Dinwiddie bei Montrezlo Harrello šansai.

Itin palankiai D. Sabonį vertina JAV sporto žiniasklaidos milžinas „Sports Ilustrated“. Šio tinklalapio apžvalgininkai jau dabar vadina lietuvį geriausiu lygos atsarginiu bei mano, jog jis gali tapti pirmuoju tokį apdovanojimą laimėjusiu aukštaūgiu nuo 2011 metų, kai tai padarė Lamaras Odomas.

Londone šią savaitę viešint tradicines reguliariojo sezono rungtynes Europoje žaidusioms Vašingtono „Wizards“ ir Niujorko „Knicks“ komandoms, DELFI NBA nusprendė pasidomėti lygos žaidėjų nuomone bei paprašyti jų įvardinti, kuris krepšininkas šį sezoną yra geriausias lygos atsarginis.

D. Sabonį savo favoritu įvardino du „Knicks“ klubo atstovai – gynėjas Damyeanas Dotsonas ir vidurio puolėjas Luke'as Kornetas. Itin šiltai apie lietuvį atsiliepė pastarasis krepšininkas, kuris su buvusiu Gonzagos universiteto komandos aukštaūgiu kovojo dar NCAA pirmenybėse.

„Manau, jog Sabonis šiemet turi puikius šansus laimėti apdovanojimą. Indianos ekipai sekasi gerai, o Domas yra vienas svarbiausių jos žaidėjų. Esu ne kartą su juo kovojęs, kildamas nuo suolo jis visada įneša į savo komandos žaidimą didelę energiją“, – sakė L. Kornetas.

D. Sabonis žaisdamas prieš L. Kornetą ir „Knicks“ sužaidė rezultatyviausią karjeros mačą, kai spalį įmetė 30 taškų. „Madison Square Garden“ arenoje lietuvis žibėjo ir visai neseniai – pavaduodamas traumuotą Mylesą Turnerį jis į Niujorko klubo krepšį įmetė 22 taškus ir atkovojo 15 kamuolių.

„Kai M. Turneris patyrė traumą, Sabonis demonstravo, kad gali būti ir nuostabus pagrindinis klubo vidurio puolėjas. Tiesa, manau, kad dabar jis yra tobuloje situacijoje – pajėgioje komandoje Domas puikiai prisitaikė prie šeštojo žaidėjo rolės, o tai svariai prisideda prie „Pacers“ sėkmės“, – teigė L. Kornetas.

D. Dotsonas įvardino kelis kandidatus, tačiau galiausiai savo favoritu taip pat įvardino D. Sabonį: „Dinwiddie turi puikų sezoną, Harellas labai patobulėjo, nuostabiai žaidžia ir Sabonis. Rinkčiausi Sabonį, šiemet jis demonstruoja, jog gali dominuoti“.

Pasirinkti lietuvį 24-erių „Knicks“ snaiperis paragino ir netrukus po jo DELFI NBA žurnalisto kalbintą vidurio puolėją Mitchellą Robinsoną: „Rinkis Sabonį, tam vyrukui patiko, kad pasirinkau Sabonį“. Visgi 20-metis lygos naujokas su vyresniu bendraklubiu nesutiko ir užtikrintai įvardino savo favoritą: „Derrickas Rose'as“.

Būtent D. Rose'as yra laikomas pagrindiniu kandidatu laimėti geriausio šeštojo žaidėjo apdovanojimą. Tai pastebima ir lažybų kontorose, ir kalbinant NBA krepšininkus. DELFI NBA kalbinti „Knicks“ ir „Wizards“ atstovai džiaugiasi matydami, kaip buvęs lygos MVP atsitiesė po traumų ir vėl grįžo į elitą.

„Manau, jog turi laimėti Rose'as. Jis yra mano bičiulis, kartu žaidėme Niujorke. Tai, ką jis daro, yra neįtikėtina, žinant, kokias rimtas traumas jis buvo patyręs. Derricko pavyzdys įkvepia kitus“, – teigė „Wizards“ garbę ginantis Chassonas Randle'as.

„Tai puikūs metai Derrickui Rose'ui. Labai malonu matyti tai, kaip jis paliko blogus laikus užnugaryje ir vėl pradėjo demonstruoti gerą formą“, – sakė „Knicks“ naujokas Alonzo Trier, kuriam pritarė ir Lance'as Thomasas bei Emmanuelis Mudiay.

„Dabar išsirinkti sunku... Galbūt Dinwiddie... Nors ne, palauk, D-Rose juk kyla nuo suolo, taip? Tada tikrai laimės jis“, – patikino E. Mudiay.

Itin šiltai apie D. Rose'ą atsiliepė jaunieji „Wizards“ žaidėjai Troy'us Brownas ir Devinas Robinsonas, kurie prisiminė šį sezoną sužaistas rezultatyviausias Minesotos „Timberwolves“ įžaidėjo karjeros rungtynes, po kurių jį sveikino visa lyga.

„Žmonės tiesiog laimingi matydami, kad Derrickui sekasi“, – pastebėjo T. Brownas, – jis ir vėl blizga rezultatyvumu. Viską pasako vien tos įspūdingos rungtynės šio sezono pradžioje, kai jis pelnė 50 taškų.

Dabar matome, kad Derrickas renka daug balsų rinkimuose į „Visų žvaigždžių“ rungtynes. Jis daug patyrė ir nusipelnė būti įvertintas. Manau, jog jis yra verčiausias ir laimėti geriausio šeštojo žaidėjo apdovanojimą“.

„Nėra jokių abejonių – laimėti turi Rose'as. Jis perėjo traumas, perėjo depresiją, rado naujus namus, kibo į darbą ir vėl priminė, už ką žmonės jį myli. Derrickas yra vienas didžiausių šio sezono fenomenų“, – DELFI NBA sakė D. Robinsonas.

D. Rose'as neabejotinai turi ir milžinišką sirgalių palaikymą. „Visų žvaigždžių“ rungtynių rinkimuose 30-metis artėja prie 3 mln. balsų ir sugrįžimo į tokias rungtynes po septynerių metų pertraukos.

Balsavime tarp Vakarų konferencijos gynėjų D. Rose'as yra antras, nusileisdamas tik Stephenui Curry, bet lenkdamas tokias žvaigždes kaip Jamesas Hardenas, Russellas Westbrookas, Klay'us Thompsonas, Damianas Lillardas ar DeMaras DeRozanas.

Jei D. Sabonis nusileistų tik D. Rose'ui bei geriausio NBA šeštojo žaidėjo rinkimuose liktų antras, jis pakartotų savo tėvo Arvydo pasiekimą – legendinis Portlando „Trail Blazers“ centras antras po Damono Stoudamire'o tokiuose rinkimuose liko Domanto gimimo metais – 1996-aisiais.

Pagrindinių kandidatų laimėti geriausio šeštojo žaidėjo apdovanojimą statistika: