Londone surengtos spaudos konferencijos metu A. Silveris akcentavo, jog šiuo metu „Visų žvaigždžių“ rungtynių rinkimuose lyderiauja europiečiai Giannis Antetokounmpo ir Luka Dončičius, o tai parodo, kokios svarbos rinka lygai yra Senasis žemynas.

Tradicija organizuoti reguliariojo sezono mačą Europoje nenutrūks – po metų išskirtinės rungtynės bus surengtos Prancūzijoje, o tai reiškia, jog Londonas su NBA krepšiniu kuriam laikui ko gero atsisveikins.

„Neturėjau taip anksti to išduoti, bet kitą sezoną organizuosime reguliariojo sezono rungtynes Paryžiuje. Prancūzija mums yra itin svarbi rinka, ši šalis užaugina daug NBA žaidėjų, o renovuota „Bercy“ arena atitinka visus standartus.

Dar nėra aišku, ar dėl mačo Paryžiuje nebeliks rungtynių Londone, bet reikia atsiminti, jog atvežti reguliariojo sezono susitikimą į Europą nėra lengva. Formatas veikiausiai liks tas pats – vienas toks mačas per sezoną“, – sakė A. Silveris.

Paklaustas apie galimą NBA plėtrą mažesnėse, bet gilesnes krepšinio tradicijas turinčiose Europos šalyse kaip Lietuva, lygos komisaras teigė, jog šansų tokios valstybės turi, tačiau priminė, kad bendradarbiavimas privalo būti naudingas abiem pusėms.

„Metai iš metų renkamės Londoną, nes tai yra lengvai iš kitų Europos šalių pasiekiamas centras, kuriame dėl šios priežasties turime ir savo biurą. Esminis faktorius yra „O2“ arena, kuri, mano turimais duomenimis, yra daugiausiai pasaulyje uždirbanti arena.

Londone randame tą patį, ką turime ir JAV. Svarbu, jog prekyboje pasirodantys rungtynių bilietai būna išparduodami per mažiau nei valandą, nors jų kainos yra sąlyginai didelės. Galbūt kitur išparduoti bilietus ir surengti aukščiausio lygio renginį gali būti sunkiau.

Rengti rungtynes Londone mums yra tiesiog paprasčiau nei kituose Europos miestuose, bet mes tikrai ieškome ir naujų rinkų. Suprantame, kad kitose šalyse susidomėjimas krepšiniu yra dar didesnis, todėl tęsime darbus, kad atvežtume NBA ir į kitas šalis“, – dėstė A. Silveris.

Vis dėlto tokiam miestui kaip Kaunas, nepaisant aukšto lygio arenos, NBA rungtynės šiuo metu atrodo nepasiekiamas vaisius.

Net jei rengiant tokią krepšinio šventę nekiltų logistinių problemų, lyga iš tokio sudėtingo rungtynių perkėlimo negautų pakankamai naudos, kuri Anglijoje yra gaunama ir rungtynių ažiotažą didinančių bei pirmose eilėse sėdinčių futbolo, muzikos ar kino žvaigždžių dėka.

Atrodo, jog kiek daugiau šansų plėstis tokioje šalyje kaip Lietuva NBA gali per E-Sportą. Tiesa, nors Lietuva yra viena iš nedaugelio Europos valstybių, kurioje NBA E-Sportas yra vystomas, mūsų šalies „2K“ profesionalams, norintiems tapti NBA dalimi, taip pat reikia laukti geresnių laikų.

„Norėtume toliau plėsti savo „2K“ lygą. Startavome su 17 komandų, netrukus jų bus 21. Ar norėtume, kad lygoje žaistų ne tik JAV komandos? Taip. Kalbant apie E-Sportą unikalu yra tai, jog jam nėra jokių geografinių kliūčių plėstis kituose žemynuose.

Tiesa, kol kas ruošiamės tik antrajam savo „2K“ sezonui, todėl norime būti tikri, jog einame teisinga linkme. Kol kas liksime su 21 vietine komanda, tačiau toliau mokysimės ir ateityje galbūt priimsime į savo gretas lietuvius ar vokiečius.

Reikia suprasti ir tai, kad nors žaidžiama internete, žaidėjai vis tiek turi būti vienoje patalpoje, todėl šiokių tokių nepatogumų dėl kelionių vis tiek kyla. Galbūt tai išsispręs su laiku, technologijos keičiasi, ateina 5G internetas. Ateis diena, kai viskas bus paprasčiau“, – kalbėjo A. Silveris.