Dramatiškos Vašingtono „Wizards“ (10-34) ir Niujorko „Knicks“ (19-26) akistatos nugalėtojai paaiškėjo tik paskutinę sekundę – šeimininkų teisėmis Londone žaidę „burtininkai“ triumfavo 101:100 (20:30, 33:33, 24:26, 24:11).

Trečiojo kėlinio viduryje „Wizards“ dar atsilikinėjo 67:83, tačiau po spurto 27:6 JAV sostinės ekipa persvėrė rezultatą 94:91. Vėliau komandos iki paskutiniųjų sekundžių žaidė taškas į tašką, o susitikimo herojumi tapo Thomasas Bryantas.

„Knicks“ ekipai pirmaujant 100:101, T. Bryantas lemiamos atakos metu sulaukė B. Bealo perdavimo ir atliko pergalingą metimą. Nors Alonzo Trier numušė kamuolį, teisėjai po vaizdo peržiūros nusprendė, jog kamuolys jau leidosi į krepšį.

Teisėjai suteikė 0,4 sekundės ir „Knicks“ atsakymui, tačiau paskutinysis Emmanuelio Mudiay metimas tikslo nepasiekė, todėl Vašingtono ekipa šventė sunkią pergalę, į kurią vedė 26 taškus pelnęs B. Bealas.

„Tai yra pirmasis pergalingas metimas mano karjeroje, – po mačo kalbėjo 21-erių T. Bryantas, – esu labai dėkingas B. Bealui už perdavimą, kurio sulaukus man beliko tik įmesti į krepšį. Smagu žinoti, kad komandos lyderis manimi pasitiki“.

Gali būti, jog po šių rungtynių NBA su Londonu atsisveikins ilgesniam laikui – lygos komisaras Adamas Silveris pranešė, jog kitais metais toks susitikimas bus žaidžiamas Paryžiuje. Tiesa, jis teigė, jog svarstoma ir galimybė per sezoną Europoje turėti du mačus.

Kaip įprasta NBA rungtynėms Londone, į pirmas eiles vėl rinkosi Anglijos „Premier“ ir futbolo lygos grietinėlė. Sutapimas ar ne, bet „Wizards“ ir „Knicks“ akistatą stebėjo ir gausybė tos pačios Prancūzijos futbolo žvaigždžių: Oliveris Giroud, Alexandre'as Lacazette'as, Lassana Diara, Patrice'as Evra.

Rungtynes taip pat stebėjo tokie futbolininkai kaip Pierre'as-Emerickas Aubameyangas, Hectoras Bellerinas, Shkodranas Mustafi, Joe Gomezas, Rubenas Loftusas-Cheekas, Troy'us Deeney, Calumas Chambersas, Marcosas Alonso, Fernando Llorente, Adrianas, Lukaszas Fabianski ar Wilfriedas Zaha.

„Wizards“: Bradley Bealas 26 (9 atk. kam.), Otto Porteris 20, Tomašas Satoransky 14, Trevoras Ariza 12.

„Knicks“: Emmanuelis Mudiay 25, Luke'as Kornetas 16, Damyenas Dotsonas, Alonzo Trier ir Noah Vonleh (10 atk. kam.) po 13.