Buvęs Hjustono „Rockets“ gynybos ramstis savo karjerą turėjo pratęsti „Wizards“ klube, kuriame jau rungtyniavo 2012-14 metais. Buvęs Johno Wallo ir Bradley Bealo komandos draugas antrajame Vašingtone praleistame sezone fiksavo aukščiausią savo karjeros rezultatyvumo vidurkį – 14,4 taško per rungtynes.

Šią vasarą 15 milijonų JAV dolerių vertės vienerių metų trukmės sutartį su „Suns“ klubu sudaręs krašto puolėjas Finikse buvo sužaidęs vos 26 rungtynes, kurisoe vidutiniškai rinko po 9,9 taško, 5,6 atkovoto kamuolio, 3,3 rezultatyvaus perdavimo ir 1,5 perimto kamuolio.

Naujasis organizacijos generalinis vadybininkas Jamesas Jonesas žaidėją išmainyti siekė vos gavęs tokią galimybę – šią vasarą naujus kontraktus su klubais sudarę žaidėjai į mainus galėjo būti įtraukti nuo gruodžio 15-os dienos.

Nuolatinėmis mikroklimato problemomis pastaraisiais metais pasižymintys „Wizards“ į susitarimą buvo įtraukę krašto puolėją Kelly Oubre ir gynėją Austiną Riversą. Savo nepasitenkinimą šia naujiena išreiškšti spėjęs Oubre turėjo persikelti į Memfį, o Riversas – į Finikso klubą.

„Grizzlies“ tapo šio susitarimo dalimi sutikę Finikso ekipai perleisti Wayne‘ą Seldeną ir MarShoną Brooksą. Tačiau būtent pastarojo žaidėjo įtraukimas į mainus sukėlė kuriozišką situaciją, galiausiai sugriovusią šį susitarimą.

Memfio komandos sudėtyje šiuo metu yra du Brooksai – 29-erių metų MarShonas ir 22-ejų Dillonas, žaidžiantis antrąjį savo NBA sezoną. Tik paskelbus oficialias susitarimo detales „Suns“ organizacija suprato, jog „Grizzlies“ jiems atiduoda ne tą Brooksą, kurio norėjo Finikso klubas.

MarShonas Brooksas, Dillonas Brooksas

Jauno ir perspektyvaus Dillono geidęs Finikso klubas tik iš spaudos pranešimų suprato, jog Memfio ekipa jiems ruošiasi atsiųsti MarShoną. Supratę, jog įvyko nesusipratimas, „Suns“ atšaukė visą trijų komandų susitarimą.

Nors Arizos išvykimas iš Finikso nekelia abejonių nei organizacijai, nei pačiam krepšininkui, to paties negalima pasakyti apie „Wizards“ ir „Grizzlies“ ekipų narius. Po žinios apie klubų sprendimą jais atsikratyti, Seldenas, M. Brooksas, Oubre ir Riversas turės grįžti į savo atstovaujamas ekipas.