Artėjantis susitikimas taps antrąja Sabonio akistata su vienu iš MVP rinkimų favoritų Joeliu Embiidu. Pirmajame tarpusavio susitikime lietuvis per kamerūnietį atliko itin galingą dėjimą iš viršaus, pripažintą gražiausiu tos savaitės NBA epizodu.

Indianapolyje vykusiose „Pacers“ ir „76ers“ rungtynėse Domantas surinko 16 taškų ir 11 atkovotų kamuolių, tačiau jo atstovaujama ekipa patyrė pralaimėjimą rezultatu 94:100. Filadelfijos klubui ši pergalė tapo pirmuoju 2018-19 metų pirmenybėse varžovų arenoje laimėtu susitikimu po penkių nesėkmių iš eilės.

Svečių komandą tąsyk į pergalę vedė 20 taškų ir 10 atkovotų kamuolių surinkęs Embiidas bei 16 taškų, 10 kamuolių ir 8 rezultatyvius perdavimus pridėjęs australas Benas Simmonsas.

Per 26 šių metų pirmenybėse sužaistus susitikimus Sabonis šiuo metu vidutiniškai renka po 14,1 taško, 9,6 atkovoto kamuolio ir 3,1 rezultatyvaus perdavimo. Iš žaidimo aukštaūgis atakuoja 63, o iš trijų taškų zonos – net 83 procentų taiklumu. Tikslą pasiekė 5 iš 6 Domanto šiame sezone mestų tritaškių.

Indianos klubas į Filadelfiją atvyksta su ilgiausia šio sezono pergalių serija. „Pacers“ jos metu palaužė jau penkis varžovus iš eilės – Čikagos „Bulls“, Orlando „Magic“, Sakramento „Kings“, Vašingtono „Wizards“ ir Milvokio „Bucks“.

Savo ruožtu, Filadelfijos klubas šių metų pirmenybėse fiksuoja geriausią namuose žaistų rungtynių rezultatą visoje lygoje. Pastarajame susitikime Bruklino „Nets“ ekipai netikėtai nusileidę Bretto Browno auklėtiniai savoje arenoje patyrė tik antrąją nesėkmę. Varžovus „Wells Fargo Center“ arenoje „76ers“ įveikė keturiolika kartų.

Tiesioginės DELFI TV transliacijos iš Filadelfijos pradžia – jau šiąnakt, 2 val. 30 min. Lietuvos laiku.

Žiūrovus stebėti NBA rungtynes šį savaitgalį pakvies ir SPORT1 televizija. Jų eteryje šeštadienio vidurnaktį susitiks Orlando „Magic“ ir Jutos „Jazz“ klubai, o sekmadienį, 22 val. 30 min. Į tarpusavio dvikovą stos „76ers“ ir Klivlando „Cavaliers“.