Savo vizitą Los Andžele „Pacers“ pradėjo tiesiog košmarišku startu. Arenos šeimininkai rungtynes pradėjo spurtu 13:0, o kiek vėliau pirmame kėlinyje turėjo net 24 taškų persvarą. Indianos ekipa katastrofiškai atakavo iš žaidimo – Nate‘o McMillano auklėtiniai pataikė tik 5 iš 25 metimų, o starto penketo nariai Mylesas Turneris, Darrenas Collisonas ir Tyreke‘as Evansas iš 13 bandymų nesugebėjo realizuoti nė vieno.

Antrame ketvirtyje Indianos klubą iš beviltiškos situacijos traukti ėmėsi Domantas Sabonis. Jau per pirmąsias septynias minutes Domas surinko 12 taškų ir tritaškiu sumažino svečių deficitą iki 40:52. Tai buvo jau penktasis lietuvio taiklus tritaškis iš šešių šiame sezone atliktų bandymų.

Užtikrintai runtyniavęs „Pacers“ aukštaūgis visą antrąjį kėlinuką žaidė be keitimų ir jau iki ilgosios pertraukos surinko dešimtąjį šio sezono dvigubą dublį. Toks rezultatas leido Sabui pirmą kartą karjeroje surinkti bent po 10 pelnytų taškų ir atkovotų kamuolių ketvirtose rungtynėse iš eilės. Domanto įkvėpti Indianos krepšininkai prieš antrąją rungtynių pusę atsiliko tik šešių taškų skirtumu.

Po ilgosios pertraukos gyvybės ženklus demonstruoti pagaliau pradėjo ir vos 8 taškus per pirmus du kėlinius pelnę „Pacers“ starto penketo nariai. Bojanas Bogdanovičius įpusėjus kėlinukui rezultatą išlygino, o Evansas taikliu tritaškiu pirmą kartą persvėrė rezultatą svečių naudai – 69:66.

Luke‘ui Waltonui paprašius pertraukėlės jo vadovaujami „Lakers“ atgavo pasitikėjimą savimi. Sėkminga LeBrono Jameso ir Brandono Ingramo atkarpa inicijavo šeimininkams iniciatyvą sugrąžinusį spurtą 15:4.

Artėjant kėlinuko pabaigai į nemalonų incidentą pakliuvo Sabonis. Po krepšiu pasinaudojęs savo plačiu puolimo judesių arsenalu lietuvis pašokdino varžovų aukštaūgį Tysoną Chandlerį ir ruošėsi pelnyti taškus, tačiau patyręs Los Andželo ekipos veteranas sustabdė „Pacers“ vidurio puolėją itin šiurkščia pražanga, po kurios Domas neslėpdamas skausmo susmuko ant parketo. Po vaizdo peržiūros Chandleriui buvo skirta pirmojo laipsnio nesportinė pražanga.

Lemiamame ketvirtyje svečiai buvo sumažinę skirtumą iki minimalaus, tačiau „Lakers“ pelnė devynis taškus be atsako ir nulėmė rungtynių baigtį savo naudai. Svariausiai prie to, kaip įprasta, prisidėjo LeBronas, šiąnakt viso pelnęs 38 taškus.

29 minutes aikštėje praleidęs Sabonis per jas spėjo tapti rezultatyviausiu savo komandos ir daugiausiai kamuolių šiose rungtynėse atkovojosiu abiejų ekipų krepšininku. Po puikaus antrojo kėlinio Domas viso surinko 20 taškų (6/13 met., 1/1 trit., 7/8 baud.), 15 atkovotų kamuolių, 3 rezultatyvius perdavimus, po vieną perimtą kamuolį ir bloką bei dvi klaidas.

Per pastarąsias ketverias rungtynes Sabas fiksuoja įspūdingą statistiką – 18,3 taško ir 14,3 atkovoto kamuolio per rungtynes.

„Lakers“: LeBronas Jamesas 38 (15/27 met., 9 atk. kam., 7 rez. perd.), Brandonas Ingramas 14 (6/15 met.), Joshas Hartas 13, Kyle‘as Kuzma ir Kentavious Caldwell-Pope‘as po 11 taškų.

„Pacers“: Domantas Sabonis 20 (15 atk. kam.), Bojanas Bogdanovičius 14, Thaddeusas Youngas 11 (5 per. kam.), Dougas McDermottas ir Cory Josepas (6 atk. kam., 6 rez. perd.) po 10 taškų.

Artimiausias rungtynes „Pacers“ ankstyvą sekmadienio rytą žais Sakramente, kur jų laukia dvikova su vietos „Kings“ klubu.

Kitų rungtynių rezultatai:

Sakramento „Kings“ (10-11) – Los Andželo „Clippers“ (15-6) 121:133 (26:42, 42:29, 25:30, 28:32)

„Kings“: Bogdanas Bogdanovičius 26 (8/20 met.), Marvinas Bagley 18 (10 atk. kam.), Willie Cauley-Steinas (10 atk. kam.) ir De‘Aaronas Foxas (9 rez. perd.) po 17, Nemanja Bjelica 11, Buddy Hieldas 10 taškų.

„Clippers“: Tobias Harrisas 28 (11/17 met.), Montrezlas Harrellas 24 (8/10 met., 8/12 baud.), Shai Gilgeous-Alexanderis 17, Danilo Gallinari ir Avery Bradley po 16, Lou Williamsas 10 taškų.