Vargu, ar kažkas NBA lygoje apgailestauja dėl duobės, į kurią pastaruoju metu įsmuko „Golden State Warriors“, tačiau S. Kerras puikiai suvokia, kad ekipos „popieriai“ pastaruoju metu gana prasti. NBA Vakarų konferencijoje „Warriors“ su 12 pergalių ir 6 pralaimėjimais užima 4-ą vietą.

„Tai tikrasis NBA, – po pralaimėjimo sekmadienį 92:104 San Antonijaus „Spurs“ komandai kalbėjo „Warriors“ strategas. – Pastaraisiais metais nebuvome tikroje NBA lygoje. Buvome tarsi sapne. Dabar susiduriame su tikrais iššūkiais ir turime iš to išsikapstyti patys“.

Po įspūdingo 10-1 starto šį sezoną komandą užklupusi krizė, anot S. Kerro, sunkiausia nuo 2014-2015 metų sezono, kai jis tapo treneriu. Tai yra ir pirmas kartas, kai S. Kerrui vadovaujant „Warriors“ išvykoje patyrė tris iš eilės pralaimėjimus.

NBA čempionų komanda žaidžia be susižeidusių Stepheno Curry ir Draymondo Greeno, pastarasis dar daugiau dramos įnešė, kai po pralaimėjimo Los Andžele „Clippers“ komandai įsivėlė į konfliktą su vienu iš lyderių Kevinu Durantu.

Anot „Yahoo Sports“ reporterio Chriso Hayneso, D. Greenas dukart NBA finalų MVP negailėjo bjaurių žodžių ir „švelniai“ siūlė palikti komandą ateinančią vasarą. „Mums tavęs nereikia. Galime laimėti be tavęs. Išeik“, – taip puolėjas rėžė K. Durantui.

Drama ir pralaimėjimai tapo nuolatiniais „Warriors“ palydovais, tačiau dabar jų tvarkaraštyje ketverios rungtynės namie, kur jie gali atsigriebti. „Oracle“ arenoje „Warriors“ šį sezoną per 9 rungtynes suklupo tik kartą.