Rungtynių pirma pusė nieko blogo nežadėjo aikštės šeimininkams, kurie po dviejų kėlinių pirmavo 65:53.

Trečio kėlinio viduryje iš eilės J. Valančiūno pelnyti 4 taškai privertė D. Casey prašyti minutės pertraukėlės, jo auklėtiniai atsiliko 60:77.

Visgi prieš lemiamą kėlinį svečiai iš Detroito sumažino skirtumą iki 11 taškų (77:88).

Pasitikėjimą įgavę „Pistons“ krepšininkai mažino skirtumą: sužaidus 4 min. ketvirtame kėlinyje „Pistons“ atsiliko vos 4 taškais (88:92).

Sėkminga kėlinio pabaiga leido svečiams ne tik išlyginti rezultatą, bet ir likus 2 min. pirmauti 4 taškais (100:104). Kyle Lowry ir Kawhi Leonardo du dvitaškiai išlygino rezultatą – 104:104.

Sėkmingai apsigynę šeimininkai paskutinei atakai turėjo 10 sek., tačiau jos metu vaikiškai suklydo K. Leonardas, kuriam kamuolys pataikė į koją ir skriejo į tribūnas.

Svečiams buvo likusios 2 sek. Nuo taškų „Raptors“ gelbėjo Pascalis Siakamas, blokavęs Glenno Robinsono dvitaškį, tačiau „Pistons“ savo paskutinei atakai tebeturėjo 1,2 sek.

Ją sėkmingai užbaigė Reggie Bullockas, kuris atsilaisvino iš po užtvarų ir per J. Valančiūno rankas su sirena pataikė pergalingą dvitaškį.

Pergalės džiaugsmo netvardė buvęs „Raptors“ strategas D. Casey, kuris po pergalingo metimo triumfuodamas išbėgo į aikštės vidurį pasveikinti savo auklėtinių su fantastiška pergale Toronte.

Iki pertraukos 10 taškų pelnęs JV per likusius du kėlinius pridėjo du dvitaškius, iš viso JV sąskaitoje (per 27 min.) – 14 taškų (6/11 dvit., 0/1 trit., 2/2 baudos) ir 6 atkovoti kamuoliai, be to, aukštaūgis blokavo 1 metimą, triskart suklydo, keturis kartus prasižengė ir surinko 8 naudingumo balus. Lietuvio +/- rodiklis buvo +5.

JV startinėje sudėtyje pakeitė Serge’ą Ibaką, kuris nežaidė dėl kelio skausmų. JV aikštėje praleido daugiausiai laiko šį sezoną.

„Raptors“ (12-3): Kawhi Leonardas 26, Pascalis Siakamas ir Gregas Monroe 17, Jonas Valančiūnas ir Kyle Lowry po 14 taškų.

„Pistons“ (7-6): Blake'as Griffinas 30, Reggie Jacksonas ir Langstonas Galloway po 13, Stanley Johnsonas 12, Andre Drummondas 11 taškų.


Prieš rungtynes „Raptors“ sirgaliai atsistoję plojimais pasitiko savo buvusį treneris D. Casey, kuris į Detroitą persikėlė šį sezoną. Savo ruožtu „Raptors“ klubas septynerius metus komandą treniravusiam strategui sukūrė emocionalų vaizdo klipą.