Pirmąjį smūgį svečiai iš Pensilvanijos valstijos „Pacers“ ekipai sudavė jau pačioje rungtynių pradžioje. Nesužaidus nei keturių minučių vyriausiasis Indianos klubo treneris Nate‘as McMillanas buvo priverstas prašyti pirmosios pertraukėlės – vangiai dvikovą pradėję jo auklėtiniai atsiliko net 2:13.

Pasitarimas neišsprendė šeimininkų problemų. Ketvirčiui įpusėjus tragiškai iš žaidimo atakavę „Pacers“ jau atsiliko net 4:19. Katastrofiška pražia paskatino strategą anksčiau į kovą mesti pagrindinius atsarginius savo krepšininkus, tarp jų – ir Domantą Sabonį.

Lietuvis įnešė agresyvumo į komandos žaidimą ir įžiebė atsilikimą gerokai sumažinusį spurtą 10:2. Visgi be Domo ir Victoro Oladipo Indianos komandoje neatsirado nors kiek efektyviau rungtyniauti galinčių žaidėjų. Artėjant kėlinio pabaigai Oladipo buvo surinkęs 10, Sabonis – 4 taškus, bet visi likę šeši aikštėje pasirodę krepšininkai nepataikė nė vieno iš žaidimo atlikto metimo.

Visas savo jėgas jau per pirmąsias dvylika minučių išnaudojęs Oladipo sužaidė savo rezultatyviausią kėlinuką šiame sezone. Iš 23 „Pacers“ pelnytų taškų atakuojantis gynėjas surinko net 15.

Antrame kėlinyje šeiminnkai sugebėjo atkusti ir ėmėsi sparčiai mažinti savo deficitą. Įvykių centre ir vėl atsidūrė Sabonis, iki ilgosios pertraukos surinkęs dviženklį pelnytų taškų skaičių bei sugebėjęs kelis kartus efektyviai sustabdyti varžovų lyderį Joelį Embiidą.

„Mainų broliais“ Oladipo pramintas jo ir Domanto duetas sėkmingu žaidimu padėjo šeimininkams išlyginti rezultatą. Visgi iš 50 komandos pelnytų taškų net 24 surinko vienas Oladipo, pataikęs 10 iš 16 metimų iš žaidimo. Likusi komanda, sukrapščiusi 26 taškus, realizavo tik 11 iš 33 bandymų pasižymėti.

Trečiajame kėlinyje užfiksuotas neabejotinai įspūdingiausias šios dvikovos epizodas. Derinio du prieš du metu Oladipo perdavimą baudos aikštelėje priėmusį Sabonį po krepšiu pasitiko Embiidas, tačiau galingojo varžovo nepabūgęs lietuvis atliko vieną iš įspūdingiausių dėjimų per visą savo karjerą.

Domo šuolis gerokai įaudrino „Banker‘s Life Fieldhouse“ susirinkusius žiūrovus – nepaisant po dėjimo prasidėjusios sėkmingos „76ers“ atkarpos, arenoje dar kelias minutes buvo girdimas susižavėjimo kupinas šurmulys.

Net 28 kamuolius pastarojoje dvikovoje praradę Filadelfijos krepšininkai ketvirtame kėlinyje susitvarkė su šia problema ir ėmė krautis vis didesnį pranašumą. Ketvirčiui įpusėjus komandas skyrė net 17 taškų, tačiau „Pacers“ sugebėjo sumažinti deficitą iki vienženklio. Visgi perlaužti rungtynių eigos akivaizdžius nuovargio ženklus demonstravusiam Oladipo ir jo komandos draugams taip ir nepavyko.

Filadelfijos klubas išsaugojo pranašumą ir šventė pirmąją šiame sezone varžovų arenoje iškovotą pergalę. Iki šios nakties „76ers“ žaisdami išvykose buvo pralaimėję visas penkerias rungtynes.

Indianos klubo viltis iškovoti pergalę gerokai aptemdė blankus likusių keturių starto penketo žaidėjų pasirodymas. Thaddeusas Youngas surinko tik 6 taškus (3/8 met.), Mylesas Turneris pridėjo 7 (2/8 met.), Bojanas Bogdanovičius – 13 (4/11 met.), o įžaidėjas Darrenas Collisonas per 18 sužaistų minučių taškų nepelnė (0/3 met.).

32 minutes rugntyniavęs Sabonis per jas pasižymėjo tvirtu dvigubu dubliu – 16 taškų (7/14 met., 0/1 trit., 2/2 baud.) ir 11 atkovotų kamuolių. Prie jų aukštaūgis taip pat pridėjo 3 rezultatyvius perdavimus, vieną bloką ir klaidą.

„Pacers“: Victoras Oladipo 36 (14/30 met., 4/14 trit., 6 atk. kam., 7 rez. perd., 2 per. kam., 3 blk.), Domantas Sabonis 16, Bojanas Bogdanovičius 13 taškų.

„76ers“: Joelis Embiidas 20 (7/16 met., 1/5 trit., 10 atk. kam., 3 blk., 5 kl.), Dario Šaričius 18 (4/6 trit.), Benas Simmonsas 16 (10 atk. kam., 8 rez. perd.), Robertas Covingtonas 13, Landry Shametas 12, J. J. Redickas 10 taškų (0/7 trit.).

Artimiausias rungtynes „Pacers“ naktį iš penktadienio į šeštadienį Majamyje žais su vietos „Heat“ klubu.