Aštuonerius metus su R. Rondo ir dvejus metus su Ch. Paulu rungtyniavęs Paulas Pierce'as atskleidė, jog šie tituluoti atakų organizatoriai nekenčia vienas kito jau daugiau nei dešimtmetį. Buvęs krepšininkas nustebo, kad buvę jo bendraklubiai susimušė tik dabar.

„Manęs visai nenustebino tai, jog jie susimušė. Mane nustebino tik tai, jog jie susimušė tik dabar. Rajonas ir Chrisas nekenčia vienas kito jau nuo pirmųjų ar antrųjų Rajono metų NBA lygoje. Tie vaikinai niekada nesutarė“, – atskleidė P. Pierce'as.

Ch. Paulas ir R. Rondo paleido kumščius į darbą Hjustono „Rockets“ komandai pergalingame mače prieš Los Andželo „Lakers“. Pastarosios komandos atstovas R. Rondo savo varžovui smogė po to, kai šis dūrė pirštu jam į akį.

„Rockets“ žvaigždė savo elgesį motyvavo tuo, jog varžovas jį apspjovė. Tiesa, R. Rondo tokius kaltinimus atmetė, o „Lakers“ atstovai peržiūrėję vaizdo pakartojimus paskelbė, kad jokio apspjovimo kameros neužfiksavo.

Tuo metu Hjustono ekipos atstovai stovi savo žaidėjo pusėje ir tiki, jog R. Rondo išprovokavo konfliktą pirmasis. NBA lyga jau pradėjo tyrimą, o krepšininkams gresia griežtos nuobaudos ir diskvalifikacijos.

Nubaustas turėtų būti ir į įžaidėjų konfliktą įsivėlęs „Lakers“ puolėjas Brandonas Ingramas, kuris susistumdymo metu pribėgo ginti savo bendraklubį ir smogė Ch. Paului. Visas šis trejetas nedelsiant buvo išvarytas iš aikštės.