Svečiai iš Masačusetso keliais taškais pirmavo iki trečio kėlinio vidurio, bet po keturių iš eilės Jono Valančiūno taškų ir C. J. Mileso prasiveržimo svarstyklės ėmė krypti šeimininkų naudai – 82:77.

Lemiamo ketvirčio pabaigoje po kelių svarbių Kyle'o Lowry metimų „Raptors“ susikrovė pergalingą persvarą ir laimėjo netgi dviženkliu skirtumu – 113:101.

Ne starto penkete mačą pradėjęs J. Valančiūnas težaidė 14 minučių, per kurias ir surinko tik tuos 4 taškus (1/3 dvitaškis, 2/2 baudos) bei atkovojo 5 kamuolius.

Lietuvis naujojo komandos trenerio Nicko Nurse'o buvo visiškai neišnaudojamas puolime: JV aikštelėje daugiausiai laiko praleido tada, kai ant parketo nebuvo nei K. Lowry, nei Kawhi Leonardo, kurie centrą iš Lietuvos dar galėtų maitinti rezultatyviais perdavimais.

Trečiame kėlinyje MVP režimą įjungęs K. Leonardas iš viso suvertė 31 tašką (10/25 metimų iš žaidimo, 9/9 baudos) ir sugriebė 10 atšokusių kamuolių.

21 tašką pridėjo puikiai pasirodęs Serge'as Ibaka (10/14 metimų), 15 – Kyle'as Lowry.

„Celtics“ nuo nesėkmės neišgelbėjo nei 21 Kyrie Irvingo (10/20 metimų), nei 16 Jaysono Tatumo taškų (9 atk. kam.), nei per plauką nuo trigubo dublio likusio Alo Horfordo pastangos – 14 taškų, 10 atk. kam. ir 9 rez. perd.

„Raptors“ savo pergalių seriją galės pratęsti jau šiąnakt, kai JAV sostinėje susitiks su Vašingtono „Wizards“ ekipa.