Remiantis neoficialiais šaltiniais, kitų metų vasarą laisvuoju agentu tapsiantis Butleris siekia palikti Minesotą dėl nesutarimų su jaunosiomis komandos žvaigždėmis Karl-Anthony Townsu bei Andrew Wigginsu. Apie šį savo norą krepšininkas privačiame susitikime nedviprasmiškai pareiškė organizacijos vyriausiajam treneriui bei klubo prezidentui Tomui Thibodeau.

Būtent šie trys įvardintieji asmenys sulaukė negailestingos žaidėjo kritikos treniruotės metu. Butleris necenzūriniais žodžiais plūdo Townsą, Wigginsą, Thibodeau ir klubo generalinį vadybininką Scottą Laydeną bei verbaliai provokavo fizinį konfliktą.

Praėjus vos kelioms valandoms nuo šios naujienos paskelbimo, ESPN apžvalgininkas Aminas Elhassanas tiesioginiame eteryje atskleidė dar vieną svarbią jos detalę. Jo teigimu, treniruotės metu Butleris pasirinko keturis rezervinius „Timberwolves“ krepšininkus ir su jais draugiško mačo principu vykusioje kovoje įveikė visą komandos ikisezoninių rungtynių starto penketą – Jeffą Teague‘ą, Derricką Rose‘ą, Wigginsą, Taj Gibsoną ir Townsą.

Įrodęs savąją argumento pusę, Butleris atsisuko į Laydeną ir nesirinkdamas žodžių tėškė, jog jis yra reikalingas komandai, kuri be jo negali laimėti.


Nepaisant necenzūrinių išsireiškimų ir nevaldomo emocijų proveržio, praėjusių metų Visų žvaigždžių rungtynių dalyvio dominuojantis pasirodymas įkvėpė ne vieną Minesotos komandos krepšininką.


Šių pranešimų nepaneigė ir pats Butleris, po incidento davęs atvirą interviu:

„Daug kas yra tiesa. Aš taip seniai nežaidžiau krepšinio. Esu labai aistringas, žaidžiu todėl, kad noriu varžytis ir kautis. Visos mano emocijos išsiveržė vienu metu. Ar tai buvo teisingas būdas jas parodyti? Ne! Bet aš negaliu to suvaldyti, kai varžausi su kitais. Tai ir esu aš, pačia tyriausia ir stipriausia savo forma“.

Nepatenkinto žaidėjo paslaugomis aktyviai domisi Majamio „Heat“ ir Hjustono „Rockets“ klubai. Floridos organizacija jau buvo nusileidusi „Timberwolves“ reikalavimui į mainus įtraukti 25-erių metų atakuojantį gynėją Joshą Richardsoną bei ateities pirmojo rato šaukimą, tačiau Minesotos atstovai paskutinę akimirką nusprendė gerokai pakelti prašomą kainą.

Derybose su Vakarų konferencijos finale pernai rungtyniavusiu Teksaso klubu Thibodeau vadovaujami Vilkų atstovai reikalauja dviejų svarbių rotacijos žaidėjų – Erico Gordono ir P. J. Tuckerio – bei teisių į bent vieną ateities šaukimą.

Tiek „Heat“, tiek „Rockets“ kitų metų algų biudžete neturi pakankamai laisvos vietos, kad galėtų pasiūlyti Butleriui jo trokštamą maksimalų penkerių metų trukmės 190 milijonų vertės sutartį. Tačiau jei vienas iš šių klubų įsigytų krepšininką mainų būdu, kartu su juo į naująją ekipą persikeltų ir vadinamosios „Birdo teisės“, leidžiančios organizacijoms pasirašyti algų biudžeto limitą viršijančius kontraktus.

Agresyvi „Timberwolves“ derybų taktika skatina gandus, jog Thibodeau iš tiesų nenori iškeisti Čikagos „Bulls“ klube treniruoto krepšininko ir vis dar planuoja jį įtikinti likti Minesotoje iki kontrakto pabaigos.

59 rungtynes praėjusiame sezone sužaidęs Butleris jose pasižymėjo 22,2 taško,5,3 atkovoto kamuolio ir 4,9 rezultatyvaus perdavimo vidurkiais.