Pamažu artėjant jau trečiajam sezonui NBA lygoje, D. Sabonis sulaukė džiugių žinių iš „Pacers“ klubo vadovybės. 22-ejų aukštaūgis susiejo savo ateitį su Indianapolio klubu, kuris pasinaudojo teise pratęsti sutartį su lietuviu ir jį savo gretose greičiausiai išsaugos iki pat 2021-ųjų.

Su JAV žurnalistais Domantas kalbėjosi apie pasirengimą naujajam sezonui, pasikeitusią komandos sudėtį, savo paties kūno fizinius pokyčius ir tėvo Arvydo Sabonio duotus patarimus.

– Šią vasarą Victoras Oladipo sukvietė visus komandos draugus kelioms treniruotėms Majamyje. Kokį įspūdį ši kelionė paliko tau kaip vienam iš pagrindinių ir svarbiausių „Pacers“ krepšininkų?

– Majamis buvo nuostabus. Tai buvo puiki galimybė surinkti visus vyrukus draugėn, padaryti tai vasarą yra labai sunku. Victorui pavyko – susirinkom visi išskyrus Bojaną Bogdanovičių, kuris tuo metu atstovavo savo nacionalinei rinktinei.

Treniruotės buvo geros, tarpusavyje žaidėme penki prieš penkis. Tai buvo labai gera akimirka, nes šiemet turime daug naujokų, tad galėjome pažinti vienas kitą ir savo žaidimo tendencijas. Daug kartų keitėme komandas, kad visi gautų galimybę pažaisti su visais. Manau, kad mūsų komandai tai atneš daug naudos.

Domantas Sabonis, Victoras Oladipo

– Daug kalbama apie galimybę ar net, tiksliau, tikimybę, jog šiame sezone jūs su Mylesu Turneriu daug daugiau laiko žaisite kartu. Ar galėtumėte iš savo perspektyvos papasakoti kaip įsivaizduojate šio proceso eigą?

– Manau, kad mums seksis puikiai. Mes su Mylesu galime būti puikus duetas, tik privalome efektyviau žaisti gynyboje. Treneris spręs kaip mudu paskirstyti savoje aikštės pusėje kiekvienų rungtynių metu, o puolime, kadangi esame labai universalūs aukštaūgiai, galime keistis sunkiojo krašto puolėjo ir vidurio puolėjo pozicijomis.

– Manau, kad jus ir Mylesą pažįstantys žmonės visiškai tuo nesistebi, tačiau, žvelgiant iš šalies, dviejų dėl žaidybinių minučių tarpusavyje kovojančių aukštaūgių nuoširdus bendradarbiavimas gali atrodyti kiek netikėtai. Šią vasarą jūs net lankėtės pas Turnerį Teksase, kur kartu sportavote ir stengėtės padėti vienas kitam.

– Taip, mes su Mylesu nuoširdžiai sergame vienas už kitą. Krepšinyje svarbiausias elementas yra komandos pergalės, tad suprantame, jog jei demonstruosime gerus rezultatus, visa kita išsispręs savaime. Mes tiesiog džiaugiamės atstovaudami „Pacers“ ir stengiamės dirbti kartu.

– Praėjęs sezonas jums galėjo potencialiai tapti sudėtingu po to, kai atsidūrėte mainuose iškarto po savo debiutinių NBA metų. Atvykęs čia ne tik užėmėte kitą poziciją, bet ir aikštėje atlikote visai kitus uždavinius, tačiau su tuo susitvarkėte puikiai. Štai kas mane domina – būdamas čia jau antrą sezoną ir daug geriau pažindamas savo komandos draugus, šį miestą bei trenerių štabo lūkesčius, ar klube jaučiatės komfortabiliau, nei lygiai prieš metus?

–Tikrai taip. Visai kitas jausmas grįžti į komandą po joje praleistų metų. Visi savi, treniruočių salės savos, žinai kas kur kaip veikia, esi pažįstamoje vietoje – tai tikrai palengvina situaciją.

– Ką galvojate apie savo tritaškius? Nes Oklahomoje jums teko prie tritaškio linijos praleisti daug daugiau laiko, nei reikalauja jūsų žaidimo stilius. Atvykęs į Indianą ėmėte iš toli atakuoti daug rečiau, bet pakankamai sėkmingai. Kur, jūsų manymu, yra tas aukso vidurys kalbant apie jūsų tritaškius metimus?

– Manau, kad svarbiausia yra tomis akimirkomis, kai metu iš toli, tą daryti su pasitikėjimu. Tuo pačiu – nevengti pasinaudoti tomis galimybėmis, kai prie tritaškio linijos atsiduriu laisvas. Turiu daryti tai, ką dariau pernai, tik daryti tai efektyviau.

– Ties kuriais aspektais koncentravotės šią vasarą siekdamas patobulinti savo žaidimą? Ką labiausiai norėjote pagerinti, lyginant su praėjusiu sezonu?

– Iš esmės – viską, tačiau visų pirma norėjau pradėti tinkamiau rūpintis savo kūnu. Įgauti geresnę formą, skirti daug didesnį dėmesį mitybai, tapti staigesniu ir greitesniu, kad galėčiau gynyboje neatsilikti nuo mobilesnių oponentų. Gerokai sumažinau savo riebalų kiekį ir tikiuosi, kad dabar galėsiu dengti sunkiojo krašto pozicijos krepšininkus.

– Ar sunku yra bandyti numesti svorio taip, kad taptum lengvesniu ir greitesniu, bet neprarastum fizinės jėgos?

– Turėdamas tokį tikslą privalai pasirūpinti, kad tuo pačiu metu augintum raumenis. Tad dabar aš sveriu tiek pat, bet visi sako, kad atrodau ryškiai sublogęs. Taip yra todėl, kad sudeginau daug riebalų ir juos pakeičiau raumenimis. Jaučiuosi geriau, jaučiuosi daug judresnis.

Mylesas Turneris ir Domantas Sabonis

– Kaip kitais metais gali atrodyti „Pacers“ antrasis penketas? Sezoną veikiausiai pradėsite jame, tačiau šioje komandoje turbūt kaip niekur kitur galioja taisyklė, jog svarbiausi žaidėjai yra ne tie, kurie pradeda, o tie, kurie pabaigia rungtynes. Jūs, Cory Josephas, Dougas McDermottas, Tyreke‘as Evansas, Kyle‘as O‘Quinnas, T.J. Leafas... Atrodo, jog suoliukas šiais metais yra labai ilgas ir labai talentingas.

– Mūsų atsarginių penketas šiais metais atrodo tikrai baisiai. Užpildėme spragas, kurios išryškėjo pernai. Mums reikėjo metikų, tad dabar turime Dougą, su kuriuo man jau teko rungtyniauti. Varžovų gynybos privalo jį gerbti ir dengti iš arti, o tai atrakins erdves likusios komandos puolimui.

Tyreke‘as yra ne tik atakų užbaigėjas, bet gali ir puikiai kurti žaidimą kitiems. Labai laukiu situacijų, kuriose galėsime su juo žaisti du prieš du, turėdami Dougą prie tritaškio linijos. O Cory mums padeda nesuskaičiuojama eile aspektų, jis yra labai svarbus šios komandos narys.

– Ar tėtis turėjo kokių specifinių patarimų šiam tarpsezoniui? Žinau, kad jis pernelyg nesikiša į jūsų karjerą ir suteikia jums erdvės tobulėti pačiam.

– Jis man patarė toliau tobulinti metimą. Sakė, kad kai jį turėsiu maksimaliai gerą, varžovai turės mane pasitikti iš daug toliau ir tai stipriai palengvins mano žaidimą. Taip pat, kad labiau pasitikėčiau savimi, kad būčiau agresyvus nuo pirmos dienos ir kad parodyčiau, jog esu nusiteikęs rimtai.

Domantas Sabonis, Mylesas Turneris

Pirmąsias ikisezonines rungtynes Indianapolio komanda žais po savaitės Hjustone, naktį iš ketvirtadienio į penktadienį, 3 val. Lietuvos laiku.