2016-tųjų NBA naujokų biržoje D. Sabonis buvo pašauktas 11-tas ir pirmąjį sezoną praleido Okalohomos „Thunder“ gretose, kur starto penkete pradėjo net 66-erias rungtynes.

Tuomet vasarą jis su komandos draugu Victoru Oladipo buvo išmainytas į Indianą, kur starto sudėtyje pasirodė 19-oje mačų. Nepaisant to, lietuvio rodikliai antrais metais buvo dvigubai geresni nei debiutinį sezoną – vidutiniškai po 11,6 pelnyto taško ir 7,7 atkovoto kamuolio, o bendras pataikymas iš žaidimo perkopė 50 procentų.

Pagal tipinę naujoko sutartį, pirmus du sezonus D. Sabonis NBA lygoje uždirbo po 2,5 mln. JAV dolerių. Trečiaisiais metais jo atlyginimas pakils iki 2,7 mln., o ketvirtaisiais – iki 3,5 mln. JAV dolerių.

Kitas NBA lietuvis Jonas Valančiūnas šį sezoną gaus 16,5 mln., o kitą – 17,6 mln. JAV dolerių.

Domanto asmeniniai NBA rekordai kol kas – 30 taškų, 13 pataikytų dvitaškių, 4 tritaškiai, 16 atkovotų kamuolių ir 6 rezultatyvūs perdavimai.

Sparčiai tobulėjantis puolėjas neslepia, kad gavo naujų patarimų iš savo tėvo – krepšinio legendos Arvydo Sabonio.

„Jis man sakė ir toliau gerinti metimą, nes, kai jis bus geras, visa kita savaime atsivers, varžovai privalės labiau gerbti. Ir dar, kad turiu būti dar agresyvesnis, nes tai – jau antri metai čia, turiu jaustis patogiau ir parodyti visiems, kad jie nebegalės su manimi kvailioti“, – pasakojo D. Sabonis.


Primename, kad Sabas per 7-erius metus, kuriuos atstovavo Portlando „Trail Blazers“, iš viso uždirbo 44,8 mln. JAV dolerių.

Domantas prieš artėjantį sezoną taip pat teigė, kad vasarą kaip reikiant padirbėjo.

„Truputį pakeičiau savo sudėjimą. Valgiau geriau, atsikračiau kūno riebalų, prižiūrėjau save. Tapau greitesnis, stipresnis, vikresnių kojų. Sveriu tiek pat, nors ir atrodau liesesnis“, – tikino krepšininkas, dėl individualių treniruočių rugsėjį nepadėjęs Lietuvos rinktinei pasaulio čempionato atrankos varžybose.