Nors darbo vieta Joelį Embiidą, Beną Simmonsą, Markelle Fultzą ir potencialias finansines galimybes kitais metais prisivilioti vieną iš lygos superžvaigždžių turinčiame klube atrodė patraukliausiu šios vasaros rinkos pasiūlymu, „76ers“ paieškos procesą įvykdė pakankamai tyliai.

Vieninteliais kitais kandidatais užimti organizacijos generalinio vadybininko postą tapo tokios galimybės atsisakęs Artūras Karnišovas bei du atitinkamos pozicijos asistentų pareigas šiuo metu atliekantys specialistai – Justinas Zanikas iš Jutos „Jazz“ ir Gerssonas Rosas iš Hjustono „Rockets“.

Prieš dvejus metus profesionalaus krepšininko karjerą baigęs Brandas 1999-ųjų metų NBA naujokų biržoje buvo pakviestas pirmuoju šaukimu. Jį pasirinkęs Čikagos „Bulls“ klubas po dvejų metų jį iškeitė į Los Andželo „Clippers“, kur sunkiojo krašto puolėjo pozicijoje rungtyniavęs žaidėjas per septynis sezonus dukart dalyvavo Visų žvaigždžių rungtynėse.

Eltonas Brandas

Sėkmingiausiu krepšininkui tapo 2005-06 metų sezonas, kuriame Brandas pasižymėjo 24,7 taško, 10 atkovotų kamuolių ir 2,5 bloko per rungtynes vidurkiais.

2008-ųjų metų vasarą puolėjas atvyko į Filadelfijos „76ers“, tačiau jo sėkmingą įsiliejimą į komandos žaidimą gerokai pristabdė traumos. Po keturių šioje ekipoje praleistų sezonų Brandas spėjo parungtyniauti Dalaso „Mavericks“ ir Atlantos „Hawks“ gretose, o 2015-16 metų pirmenybėse grįžo į „76ers“ paskutiniajam karjeros sezonui.

Eltonas Brandas

Prieš kiek daugiau nei metus buvęs krepšininkas tapo G-Lygoje besivaržančios dukterinės „76ers“ komandos Delavaro „Blue Coats“ generaliniu vadybininku, o savo sensacingai greitą iškilimą į aukščiausias pozicijas vainikavo priimdamas reprezentacinės Filadelfijos ekipos pasiūlymą.

Brando paskyrimas naujuoju generaliniu vadybininku leidžia pernai iki Rytų konferencijos pusfinalio nukeliavusiam klubui išlaikyti organizacinį tęstinumą. Naujoko asistentų komandą sudarys iki šiol „76ers“ gretose besidarbavę specialistai, atvykę į Filadelfiją kartu su Samą Hinkie klube pakeitusiais Jerry ir Bryanu Colangelo.