Apie vos neįvykusį persikėlimą į Indianapolio krepšinio klubą Redickas jau buvo užsiminęs ir savo asmeninėje internetinėje radijo laidoje, tačiau šią savaitę, kalbėdamas su ESPN reporteriu Zachu Lowe'u, išdavė daugiau šios istorijos aplinkybių.

Paklaustas kaip arti jis buvo susitarimo su „Pacers“ ekipa, vienas geriausių pasaulio snaiperių pasakojo:

„Labai arti. Jau liepos 1-osios vidurnaktį pradėjau derybas su keliomis komandomis. Finikso „Suns“ buvo tas klubas, kuris man teigė, jog yra pasiruošęs tuoj pat pasirašyti sutartį. Indianos ekipa į mane kreipėsi jau įdienojus.

Vieną vakarą su jų treneriu Nate'u McMillanu prakalbėjau geras dvidešimt minučių. Mes su agentu laukėme LeBrono Jameso sprendimo, ir kai jis persikėlė į Los Andželą, „Lakers“ taip pat tapo potencialia nauja mano karjeros stotele. Turėjau realią galimybę išvykti į jų stovyklą.

Tačiau, tiesą pasakius, aš žinojau, kokia rinka laukia žaidėjų šią vasarą. Turėjau porą dvejų ar trejų trukmės pasiūlymų, pagal kuriuos mano metinis uždarbis būtų buvęs tik truputį mažesnis, nei dabar. Bet tie klubai buvo situacijose, kurios man neatrodė patraukliai.

Indianos pasiūlymas mane viliojo labiausiai. Nebūčiau žaidęs starto penkete, bet jaučiau, jog mano žaidimo stilius būtų jiems labai tikęs. Aš jau įsivaizdavau kaip žaidžiu dviese su Saboniu, kaip jis man stato užtvaras po savo perdavimų kairiame atakos krašte. Jis labai geras krepšininkas.

Domantas Sabonis ir J. J. Redickas

Tuomet atėjo metas priimti sprendimą. Mano agentas man paskabino ir pranešė, jog „76ers“ pakeitė savo pasiūlymą. Man jau 34-eri metai, ir jų pasiūlyta suma buvo tokia, kurios tiesiog negalėjau atsisakyti“.

Praėjusiais metais į Filadelfiją iš Los Andželo „Clippers“ persikėlęs Redickas naujajame savo klube sužaidė geriausią karjeros sezoną. Vidutiniškai po 17,1 taško per rungtynes rinkęs gynėjas šiuo rodikliu pasiekė geriausią savo asmeninį rezultatą per dvylika NBA lygoje praleistų metų.

Reguliariajame sezone 52 pergales iškovoję „76ers“ savo pasirodymą atkrintamosiose varžybose užbaigė Rytų konferencijos pusfinalio etape, kuriame rezultatu 1:4 nusileido Bostono „Celtics“ krepšininkams.

Šią vasarą neapribotu laisvuoju agentu tapęs Redickas su Filadelfijos klubu galiausiai pasirašė vieno sezono trukmės 12,5 milijono JAV dolerių vertės sutartį.