Kad 19-metis L. Ballas sunkiai gali susitaikyti su tuo, jog nebuvo pašauktas naujokų biržoje, parodyta naujausioje serialo „Ball In The Family“ laidoje.

„Aš nežinau, galbūt manęs nepašaukė dėl mano žaidimo stiliaus“, – pečiais gūžčiojo 196 cm ūgio atakuojantis gynėjas, praėjusio sezono dalį su jaunesniu savo broliu LaMelo atstovavęs Prienų-Birštono „Vytautui“.

Tiesa, netrukus amerikietis pateikė ir dar vieną versiją, kodėl jo NBA klubai nepasirinko.

„Galbūt įtakos turėjo ta nesąmonė, kurią padariau už aikštės ribų“, – situaciją, kai būdamas Kalifornijos (UCLA) universiteto studentu apsivogė Kinijos parduotuvėje ir buvo areštuotas, prisiminė LiAngelo.

Tuomet UCLA vadovybė žaidėją suspendavo, o supykęs krepšininko tėvas LaVaras jį apskritai atsiėmė iš mokymo įstaigos ir išsiuntė žaisti į Prienus. Kuo baigėsi LaVaro Ballo ir Virginijaus Šeškaus bendravimas Lietuvoje, girdėjo visi.

LaVaras niekada neslėpė, kad norėtų matyti LiAngelo žaidžiantį Los Andželo „Lakers“ komandoje, kurioje rungtyniauja ir vyriausiasis jo sūnus Lonzo.

Tačiau, nors dalyvavo „Lakers“ stovyklose, LiAngelo NBA klubo nesudomino.

Apie tai, kad po 12,6 taško LKL čempionate rinkęs LiAngelo nedomina nė vieno klubo, informaciją dar pavasarį skelbė įtakingas ESPN apžvalgininkas Adrianas Wojnarowski, pareiškęs, kad krepšininko nėra jokiuose, net ir išplėstiniuose NBA klubus dominančių žaidėjų sąrašuose.

LiAngelo galimybėmis NBA viešai ne kartą abejojo ir Lietuvos, ir JAV krepšinio specialistai.

Vasarą LiAngelo atstovavo LaVaro įkurtoje JBA lygoje žaidusiai „Los Angeles Ballers“ komandai, ten demonstravo įspūdingą statistiką, tačiau rimto profesionalaus kontrakto su jokiu kitu klubu taip ir nepasirašė iki šiol.