Dėl savo įspūdingo sudėjimo dar pačioje NBA karjeros pradžioje „Briedžio“ pravardę užsitarnavęs Monroe lygoje rungtyniauja nuo 2010-ųjų metų. Pirmuosius penkis sezonus Detroito „Pistons“ gretose praleidęs aukštaūgis šiame klube bandė įsitvirtinti sunkiojo krašto puolėjo pozicijoje, tačiau po išvykimo iš Mičigano grįžo prie sau įprasto vidurio puolėjo vaidmens.

Pastarajame sezone tarp Milvokio, Finikso ir Bostono pakeliavęs krepšininkas fiksavo 10,3 taško ir 6,9 atkovoto kamuolio vidurkius. Monroe kartu su „Celtics“ pasiekė Rytų konferencijos finalą, tačiau atkrintamosiose varžybose atliko tik epizodinį vaidmenį. Vos po 9,5 minutes aikštelėje vidutiniškai praleidęs vidurio puolėjas per jas rinko vos po 4,8 taško per rungtynes.

Minimalios vertės 2,2 milijono JAV dolerių kontraktą su „Raptors“ lygiai prieš savaitę pasirašęs aukštaūgis naujojoje savo komandoje užims po Jakobo Poeltlo išmainymo į San Antonijaus „Spurs“ atsilaisvinusią atsarginio vidurio puolėjo vietą.

Kalbėdamas su Kanados žiniasklaida Monroe atskleidė, jog šią vasarą sunkiai dirba siekdamas tapti staigesniu bei mobilesniu krepšininku ir net stengiasi įtraukti tritaškius metimus į savo puolimo arsenalą. Per visą NBA karjerą „Briedis“ nepataikė nė vieno iš dvylikos atliktų tolimų metimų.

Duodamas interviu amerikietis sulaukė ir klausimo apie prieš kiek daugiau nei metus įvykusį apsistumdymą su Valančiūnu. Lietuvio ir varžovo keliai susidūrė pirmojo atkrintamųjų varžybų etapo serijoje tarp „Raptors“ ir Milvokio „Bucks“ klubų. Monroe šio incidento priežastis nurašė dideliam abiejų aukštaūgių kovingumui:

„Kovos įkarštyje pasitaiko tokių situacijų. Savo komandoje mieliau turėčiau tokį vyruką, nei kokį nors bailį. Aš jam nenusileisiu, o jis nenusileis man, tad žaisti vienoje komandoje mums turėtų būti labai smagu“.

Pirmąsias sezono rungtynes Monroe ir Valančiūnas kartu sužais jau spalio 17-ąją dieną. 2018-19 metų pirmenybes atsinaujinęs Toronto „Raptors“ klubas pradės namuose, kur priims LeBrono Jameso netekusius Klivlando „Cavaliers“.