Debiutiniame sezone traumų kamuotas įžaidėjas sužaidė vos 45 rungtynes, kuriose pasižymėjo 9,5 taško, 2,8 atkovoto kamuolio ir 4,6 rezultatyvaus perdavimo vidurkiais. Iš žaidimo Teodosičius atakavo 42, o iš trijų taškų zonos – 38 procentų taiklumu.

Antrąją Šventų Kalėdų dieną serbas kol kas vienintelį kartą savo NBA karjeroje atliko 10 rezultatyvių perdavimų, o lygiai po mėnesio sužaidė iki šiol rezultatyviausias savo rungtynes „Clippers“ gretose. Sausio 26-ą dieną į Memfio „Grizzlies“ krepšį Milošas sumetė 18 taškų.

Nors įžaidėjas nepasižymėjo žadą atimančia statistika, pavieniai puikūs jo perdavimai ne sykį puošė gražiausių nakties epizodų dešimtukus bei tapo varžovams sunkiai išsprendžiamu galvosūkiu.

Paklaustas apie pagrindinius NBA ir Eurolygos stilistikos skirtumus, Teodosičius akcentavo itin ilgo pajėgiausios pasaulio krepšinio lygos reguliariojo sezono sukeliamus padarinius:

„Abi šios lygos turi savų pliusų. Visgi Europoje spaudimas yra daug didesnis, ten kiekvienos rungtynės yra maksimaliai svarbios. NBA pirmenybėse to nėra. Čia į pralaimėjimus žiūrima kitaip. Jau pradedu prie to įprasti, bet pradžioje buvo labai keista. Sezonas trunka 82 rungtynes, bet mes turėjome daug problemų dėl traumų“.

Ir nors NBA lygoje komandoms dažnai tenka žaisti dvejas rungtynes per dvi dienas bei keliauti per visą žemyną, serbo nuomone, Europoje kelionės yra sudetingesnės:

„Kai atvyksti į rytinę JAV pakrantę, ten sužaidi porą susitikimų, ir tuomet dešimties dienų kelionė tau taip smarkiai neatsiliepia. Tai yra lengviau, nei keliauti iš Maskvos į Barseloną, o tuomet žaibiškai vykti į Krasnodarą“.

Milošas Teodosičius

Šio tarpsezonio metu buvo pasirodę gandų apie galimą Teodosičiaus sugrįžimą į Europą, tačiau jis galiausiai nusprendė likti Los Andžele. Jo oficialų komentarą apie šį žingsnį taip pat išplatino eurohoops.net:

„Apsispręsti dėl savo ateities turėjau iki birželio 24-os dienos. Europoje nebuvo daug komandų, kurios būtų galėjusios pateikti finansiškai konkurencingą pasiūlymą. Manau, jog mano sprendimas likti Kalifornijoje buvo teisingas. Turiu dar metus galiosiančią sutartį su „Clippers“, tad pamatysime, kas manęs laukia ateityje“.

Galiausiai, Milošas optimistiškai atsiliepė apie jaunąjį slovėną Luką Dončičių. Buvusios Jugoslavijos krepšinio mokyklos auklėtinis ne tik sulaukė teigiamų serbo komplimentų, bet ir palyginimo su legendiniu kroatu Draženu Petrovičiumi:

„Tokio jauno ir talentingo žaidėjo pasaulis nematė nuo Draženo laikų. Luka padėjo Madrido „Real“ tapti stipriausiu klubu Europoje ir viso sezono metu buvo tikru komandos lyderiu. Jis mėgsta žaisti greitą krepšinį.

Jam prireiks adaptacinio periodo, tačiau šalia jo yra Dirkas Nowitzki, ir jis žais komandoje, kuri propaguoja europietišką krepšinio stilių. Aš neabejoju, jog jo laukia įspūdinga NBA karjera. Jis atvyko į JAV pačiu geriausiu metu – jam vis dar tik 19, ir jis galės paruošti savo kūną šios lygos kovoms“.