Tik šiais metais komentatoriaus kėdėje debiutavęs Bowenas šias pareigas ėjo kartu su tikru „Clippers“ simboliu tapusiu Ralphu Lawleriu. Pastarasis transliacijų metu komentuodavo rungtynių eigą, o triskart NBA čempionu su „Spurs“ tapęs jo kolega pateikdavo įžvalgas apie taktinius abiejų komandų žaidimo niuansus.

Boweno įsidarbinimas Los Andželo klube praėjusių metų vasarą sukėlė didelį San Antonijaus ekipos sirgalių nepasitenkinimą.

„AT&T Center“ arenoje, kurioje namų rungtynes žaidžia „Spurs“ krepšininkai, kabo ir 12-uoju numeriu pažymėti buvusio krašto puolėjo marškinėliai. Jo sprendimas prisijungti prie „Clippers“ įžiebė diskusijas apie marškinėlių nukabinimą, tačiau po šio vakaro gerbėjai tokios minties veikiausiai atsisakys.

Žinią apie komentatoriaus atleidimą pranešė ESPN reporteris Adrianas Wojnarowski. Jo teigimu, „Clippers“ organizacija pareikalavo FOX kanalo nepratęsti sutarties su Bowenu dėl šio skambių žodžių apie Leonardo traumą.

Derybose dėl galimų Kawhi mainų dalyvavusį Los Andželo klubą supykdė šie birželio 22-ąją Boweno išsakyti žodžiai:

„Manau, kad ten nevyksta nieko, išskyrus pasiteisinimus. Iš pradžių, tai buvo „jie atliko neteisingą diagnozę“. Žiūrėk: tu šiais metais gavai 18 milijonų dolerių, ir tau atrodo, kad jie nori tave skubinti į aikštę? Tu šiais metais, su maža išimtimi, nežaidei visą sezoną. Ir tu svarbiausias jų narys, klubo veidas, ir tu nori pasakyti, kad jie tavimi nesirūpino? Ar tu juokauji?

Mano nuomone, jis gauna blogus patarimus. Dabar mes matome kas nutinka, kai krepšininkas paklauso iš šalies tų patarimų, kurie nėra teisingi. Tiesa yra ta, jog tu buvai apsaugotas San Antonijuje. Tu tobulėjai tuo metu, kai klube dar buvo Timas Duncanas, Tony Parkeris ir Manu Ginobili.“

Spekuliuojama, jog šie komentarai galėjo apsunkinti „Clippers“ galimybes atlikti Leonardo mainus ar prisivilioti jį 2019-ųjų vasarą. Kitais metais Kawhi taps laisvuoju agentu, o Los Andželo klubas savo algų biudžete turės laisvos vietos net dviem maksimalios vertės kontraktams.

Iki šių komentarų buvo tikimasi, jog pakankamai sėkmingai komentatoriaus vaidmenyje debiutavęs Bowenas šią vasarą pratęs sutartį su FOX kanalu dar vienam sezonui. Jo išvykimas lemia, jog „Clippers“ šią vasarą bus priversti ieškoti naujo partnerio legendiniam Lawleriui.

Nuo pat 1978-ųjų visas „Clippers“ rungtynes radijo ar televizijos eteryje komentavęs Lawleris šiandien yra laikomas absoliučiu šio darbo profesionalu, o kai kurių sirgalių yra vadinamas „geriausiu visų laikų „Clippers“ klubo nariu“.