„Yahoo Sports“ reporteris Shamsas Charania socialiniame tinkle „Twitter“ pranešė, kad Kanados klubas pasirašė vieno sezono trukmės 2,2 mln. JAV dolerių vertės sutartį su 28-erių metų 211 cm ūgio Gregu Monroe.

Milvokio „Bucks“ praėjusį sezoną pradėjęs krepšininkas mainų keliu buvo išsiųstas į Finikso „Suns“, o pirmenybes užbaigė atstovaudamas Bostono „Celtics“ ekipai.

Nuo 2010 m. NBA lygoje žaidžiantis vidurio puolėjas geriausius karjeros laikus išgyveno Detroito „Pistons“ gretose, kur per penkerius praleistus metus vidutiniškai rinko po 14,3 taško į 9,2 atkovoto kamuolio per rungtynes.

Persikėlęs į Milvokį, Monroe sužaidė vieną sėkmingą sezoną, tačiau vėliau prarado vietą starto penkete ir tapo vienu pagrindinių „Bucks“ atsarginių krepšininkų. Tokį vaidmenį aukštaūgis užėmė ir Bostone, kur reguliariajame sezone vidutiniškai rinko po 10,2 taško, tačiau atkrintamosiose varžybose žaidė tik epizodiškai.

Pažymėtina, kad atstovaudamas Milvokio komandai, 2017-ųjų balandį G. Monroe rimtai susistumdė su J. Valančiūnu – krepšininku, su kuriuo turės dalintis laiką Kanados klube.

Tąsyk aikštėje kilo nemenkos aistros, o malšinti lietuvio ir amerikiečio emocijas teko abiejų žaidėjų bendraklubiams ir teisėjams.

Puolimo specialistu laikomo vidurio puolėjo atvykimas suteiks „Raptors“ atakoms daugiau universalumo, bet neišspręs atsarginių žaidėjų penketo gynybos klausimo.