Kartu su DeMaru DeRozanu į San Antonijų išvyko ir austras Jakobas Poeltlas, o laisvuoju agentu tapęs Lucas Nogueira nesulaukė „Raptors“ kvalifikacinio pasiūlymo ir šiuo metu ieško naujo klubo. Net tris vidurio puolėjus pernai savo gretose turėję ropliai šiuo metu yra priversti ieškoti naujo atsarginio aukštaūgio.

Pirmąjį ėjimą link šios problemos sprendimo klubo prezidentas Masai Ujiri žengė prieš beveik dvi savaites. Negarantuotą sutartį su „Raptors“ pasirašė 208 cm sunkusis krašto puolėjas Chrisas Boucheras. Kanadoje gimęs krepšininkas praėjusiame sezone tapo NBA čempionu, nors pagrindinėje „Golden State Warriors“ sudėtyje per visus metus sužaidė lygiai vieną minutę.

Dukterinėje G-Lygoje Boucheras viso sužaidė 20 rungtynių, kuriose pasižymėjo 11,8 taško, 7,5 atkovoto kamuolio ir 2,1 bloko vidurkiais. Jei „Raptors“ nuspręs išlaikyti šį žaidėją savo gretose, jam veikiausiai atiteks rezervinio aukštaūgio vaidmuo, o didžiąją dalį sezono jis praleis „Raptors 905” komandoje.

25-erių metų krepšininkas reguliaraus žaidybinio laiko NBA klube turėtų gauti tik pagrindinių rotacijos žaidėjų traumų atveju. Šios aplinkybės toli gražu neišsprendžia Toronto komandos aukštaūgių problemos.

Panašu, jog tokios pozicijos laikosi ir pats Ujiri – jo vadovaujama ekipa pastaruoju metu aktyviai domisi trimis šią spragą užkamšyti galinčiais krepšininkais. Du iš jų šiuo metu dalyvauja „Raptors“ peržiūroje ir bando įtikinti klubo atstovus savo talentu bei sugebėjimais.

Vienas iš tokių krepšininkų – dar 2012-ųjų metų naujokų biržoje penktuoju šaukimu Sakramento „Kings“ pakviestas sunkusis krašto puolėjas Thomas Robinsonas. Per penkis sezonus net šešias NBA komandas pakeitęs krepšininkas ruošiasi sugrįžimui į pajėgiausią pasaulio krepšinio lygą po Eurolygoje praleistų metų.

Šiame sezone „Khimki“ ekipai atstovavęs amerikietis sėkmingai debiutavo prestižiškiausiame Europos klubinio krepšinio turnyre ir per pirmuosius devynis sužaistus susitikimus vidutiniškai rinko po 11,4 taško ir 7,7 atkovoto kamuolio.

Thomas Robinsonas

Efektyvų Robinsono prisitaikymą prie europietiško krepšinio aptemdė rungtynėse su Stambulo „Fenerbahce“ patirta trauma. Ranką susilaužęs puolėjas tris mėnesius negalėjo padėti savo atstovautai komandai, o grįžęs į aikštę nebeišlaikė sezono pradžioje pasiektų solidžių statistinių vidurkių.

27-erių metų krepšininkas pasižymi gera kova dėl atšokusių kamuolių, tačiau jo sugrįžimui į NBA lygą koją pakišti gali itin ribotas žaidimas puolime. Per visą savo karjerą Robinsonas nėra pataikęs nė vieno tolimo metimo.

Jei „Raptors“ nuspręstų pagrindinio atsarginio aukštaūgio vaidmenį patikėti šiam 208 cm ūgio žaidėjui, Serge'as Ibaka veikiausiai turėtų praleisti daug daugiau žaidybinio laiko vidurio puolėjo pozicijoje.

Kartu su Robinsonu Toronto klubo peržiūroje dalyvauja ir 22-ejų metų aukštaūgis Christianas Woodas. Nuo 2015-ųjų NBA lygoje įsitvirtinti siekiantis vidurio puolėjas per pirmuosius du sezonus sužaidė 30 rungtynių Filadelfijos „76ers“ ir Šarlotės „Hornets“ klubuose, o pastarąjį sezoną praleido G-Lygoje.

Delavaro „87ers“ marškinėlius pernai vilkėjęs Woodas dukterinėje Filadelfijos klubo komandoje demosntravo įspūdingą statistiką – 23,3 taško, 10,3 atkovoto kamuolio, 2,3 rezultatyvaus perdavimo, 1,2 perimto kamuolio ir 1,7 bloko per rungtynes. Tvirto sudėjimo krepšininkas drąsiai atakuodavo iš toli ir tritaškius realizavo 32 procentų tikslumu.

Ne ką mažiau solidžiai Woodas pasirodė ir šių metų Vasaros lygos turnyre, kuriame atstovavo Milvokio „Bucks“ ekipai. Per penkerias sužaistas rungtynes aukštaūgis vidutiniškai rinko po 20,4 taško, 10,8 atkovoto kamuolio ir 2,8 bloko.

Christianas Woodas

Iš trijų „Raptors“ dominančių žaidėjų šis krepšininkas išsiskiria savo jaunu amžiumi bei teorinėmis tobulėjimo galimybėmis, tačiau Toronto klubas gali nesiryžti patikėti svarbios sudėties pozicijos patirties stokojančiam žaidėjui.

Paskutinysis šios trijulės narys – daugumai NBA gerbėjų puikiai pažįstamas Gregas Monroe. Milvokio „Bucks“ praėjusį sezoną pradėjęs krepšininkas mainų keliu buvo išsiųstas į Finikso „Suns“, o pirmenybes užbaigė atstovaudamas Bostono „Celtics“ ekipai.

28-erių metų vidurio puolėjas geriausius karjeros laikus išgyveno Detroito „Pistons“ gretose, kur per penkerius praleistus metus vidutiniškai rinko po 14,3 taško į 9,2 atkovoto kamuolio per rungtynes.

Persikėlęs į Milvokį Monroe sužaidė vieną sėkmingą sezoną, tačiau vėliau prarado vietą starto penkete ir tapo vienu pagrindinių „Bucks“ atsarginių krepšininkų. Tokį vaidmenį aukštaūgis užėmė ir Bostone, kur reguliariajame sezone vidutiniškai rinko po 10,2 taško, tačiau atkrintamosiose varžybose žaidė tik epizodiškai.

Puolimo specialistu laikomo vidurio puolėjo atvykimas suteiktų „Raptors“ atakoms daugiau universalumo, bet neišspręstų atsarginių žaidėjų penketo gynybos klausimo. Žaidėjas šiuo metu yra laisvasis agentas ir vis dar ieško naujos NBA darbovietės.

Gregas Monroe

Visi trys Ujiri turimi variantai kelia savų problemų ir turi savų pranašumų. Toronto klubo prezidento laukia dar vienas svarbus šios vasaros sprendimas, po kurio „Raptors“ sudėties komplektaciją galėsime laikyti baigta.