„Oficialu. Ką tik pasirašiau sutartį su „Rockets“. Negaliu nupasakoti, kiek daug man tai reiškia. Tai buvo mano svajonė nuo tada, kai pirmąkart laikiau krepšinio kamuolį savo rankose. Noriu padėkoti Hjustono komandai už galimybę įgyventinti svajones“, – džiaugėsi I. Hartensteinas.

Džiaugtis gali ir Kauno „Žalgiris“, kuriam priklausė teisės į talentingą vokietį.

Kadangi jo sutartis su žaliai baltais galiojo dar vienerius metus, „Žalgiriui“ iš Hjustono atskries joje numatyta 650 tūkstančių JAV dolerių (554 tūkst. eurų) išpirka.

„Rockets“ klubo atstovus aukštaūgis sužavėjo Las Vegaso Vasaros lygoje, kur I. Hartensteinas per ketverias rungtynes ant parketo praleido po 22 min., rinko po 10,3 taško ir 8 atkovotus kamuolius.

Jis buvo stebimas ir visą praėjusį sezoną, kai žaidė NBA Plėtojimosi lygoje, „Rio Grande Vipers“ komandoje (dukterinė „Rockets“ ekipa).

Skelbiama, kad savo pagrindiniu vidurio puolėju Hjustono klubas, kuris praėjusį sezoną nužygiavo iki Vakarų konferencijos finalo, ir toliau norės matyti šveicarą Clintą Capelą. Šioje pozicijoje „Rockets“ dar turi veteraną brazilą Nene, keletą kitų mažiau pastebimų žaidėjų.

I. Hartensteinas „Žalgirio“ gretose žaidė 2016-2017 m. sezone, tapo LKL čempionu ir laimėjo Karaliaus Mindaugo taurę, taip pat turėjo progą debiutuoti Eurolygoje.

2017-ųjų NBA naujokų biržoje vokietį 43-uoju šaukimu pakvietė būtent „Rockets“.

Praėjusiame sezone Eurolygoje debiutavęs I. Hartensteinas šiemet pirmą kartą užsivilko ir nacionalinės komandos marškinėlius. Vokietijos rinktinėje, kuri Europos čempionate nužygiavo iki ketvirtfinalio, jaunasis aukštaūgis rinko po 4,3 taško ir 2,5 atkovoto kamuolio.

Geriausias rungtynes jis sužaidė B grupės etapo finiše, kai vokiečiai su Lietuvos rinktine kovojo dėl pirmosios vietos. Per 16 minučių I. Hartensteinas surinko 10 taškų ir 4 atšokusius kamuolius.