Ne vienerius metus Fariedo kontraktą išmainyti siekę „Nuggets“ pagaliau rado žaidėju susidomėjusį mainų partnerį. Abu puolėjai vyksta į Bruklino „Nets“ komandą, iš kurios į Denverį išsiųstas gynėjas Isiah Whiteheadas.

Išankstinės prognozės skelbia, jog Kolorado valstijos klubas atleis iš Bruklino gautą krepšininką. Po šio sprendimo „Nuggets“ sudėtyje liks keturiolika krepšininkų.

Daugiau nei 21 milijoną JAV dolerių į „Nets“ algų biudžetą permetusi Denverio ekipa už šį susitarimą Bruklino klubui atsilygins ateities šaukimais. „Nuggets“ mainų partneriui perleido savo 2019-ųjų metų pirmojo bei ateities antrojo rato šaukimus.

Artėjančios biržos pasirinkimo teisė priklausys Denveriui tuo atveju, jei šaukimas atsidurs tarp 1-12 pozicijų. Jei į atkrintamąsias varžybas nusitaikiusi komanda sugebės pasiekti šį savo tikslą, šaukimas atiteks „Nets“ ekipai.

Dviem šaukimais žemiau nei Donatas Motiejūnas 2011-ųjų biržoje pakviestas Fariedas visą savo karjerą praleido „Nuggets“ ekipoje. 441 susitikimą Denverio komandoje sužaidęs krepšininkas prieš ketverius metus su JAV rinktine iškovojo pasaulio krepšinio čempionato aukso medalį.

28-erių metų sunkusis krašto puolėjas pastaraisiais metais išgyveno stiprų žaidimo regresą. Į „Nuggets“ starto penketą nebepatekęs Fariedas šiame sezone sužaidė tik 32 rungtynes, kuriose pasižymėjo vos 5,9 taško ir 4,8 atkovoto kamuolio vidurkiais.

Sėkmingiausiomis aukštaūgiui kol kas tapo 2013-14 metų pirmenybės, kuriose jis rinko po 13,7 taško ir 8,6 atkovoto kamuolio per rungtynes.

Kartu su Fariedu į Brukliną keliasi ir 30-ies metų tos pačios pozicijos žaidėjas Arthuras, šiais metais sužaidęs vos 19 rungtynių. Epizodiškai aikštėje pasirodydavęs krepšininkas užfiksavo mažiausią savo karjeroje 2,8 pelnyto taško vidurkį.

Kennethas Fariedas ir Darrellas Arthuras

Algų biudžeto pravalymo ėjimu tapęs „Nuggets“ sprendimas leidžia jiems išvengti prabangos mokesčio perlipimo. Negana to, Denverio klubas atsilaisvino 8,6 milijono JAV dolerių, kuriuos galės šią vasarą pasiūlyti geidžiamam laisvajam agentui.

Būtent tokį statusą „Nuggets“ valdybos akyse turėjo įžaidėjas Thomasas, sezoną užbaigęs Los Andželo „Lakers“ klube. 2016-17 metų pirmenybėse penktąją vietą MVP rinkimuose užėmęs mažylis po jo buvo iškeistas iš Bostono „Celtics“ į Klivlando „Cavaliers“, tačiau LeBrono Jameso pašonėje sužaidė vos 15 rungtynių.

Sunkią klubo traumą 2017-ų metų atkrintamosiose varžybose patyręs 175 cm ūgio gynėjas Los Andžele vidutiniškai rinko po 15,6 taško ir 5 rezultatyvius perdavimus per rungtynes, tačiau iš žaidimo atakavo vos 38 procentų taiklumu.

Prognozuojama, jog minimalią 2 mln. vertės sutartį vienam sezonui pasirašęs IT Denveryje užims atsarginio atakų kūrėjo rolę.

Komandas šįryt pakeitė ir dar vienas įžaidėjas. 29-erių metų Jeremy Linas iš Bruklino „Nets“ buvo išsiųstas į Atlantos „Hawks“ klubą. Naujasis Lino klubas susitarimo metu taip pat gavo du tolimos ateities (2023-ių ir 2025-ų) antrojo rato šaukimus.

Gynėjas atidaromosiose ką tik pasibaigusio sezono rungtynėse patyrė sunkią traumą ir kol kas vis dar tęsia savo reabilitacijos procesą. Lino įsigijimas paskatino gandus apie galimą Denniso Schroderio išvykimą iš Atlantos. Artėjančiame sezone „Hawks“ įžaidėjų grandį veikiausiai sudarys iš Bruklino atvykęs krepšininkas bei penktasis šių metų naujokų biržos šaukimas Trae Youngas.