Kiek anksčiau pasirodžiusius gandus apie šį susitarimą šiandien pranešimu spaudai oficialiai patvirtino „Wizards“ krepšinio operacijų prezidentas Ernie Grunfeldas:

„Visos savo karjeros metu Dwightas garsėja savo įgūdžiais gynyboje, kovoje dėl atšokusių kamuolių bei efektyviu puolimu baudos aikštelėje. Mūsų komandai reikėjo postūmio šiuose trijuose žaidimo komponentuose.

Jo buvimas baudos aikštelėje bei atletiškumas suteiks mums visiškai naują ginklą ir atvers mums daugiau galimybių abiejose aikštės pusėse.“

Vienus metus „Hornets“ klube praleidęs krepšininkas pasižymėjo solidžiais statistiniais vidurkiais. Geriausią sezoną nuo 2013-14 metų pirmenybių sužaidęs aukštaūgis vidutiniškai rinko po 16,6 taško, 12,5 kamuolio ir 1,6 bloko per rungtynes.

Pasibaigus reguliariajam sezonui Howardas iš Šarlotės buvo iškeistas į Bruklino „Nets“ ekipą, tačiau šio klubo generalinis vadybininkas Seanas Marksas nusprendė atleisti žaidėją ir suteikti klubui daugiau finansinio lankstumo.

Toks sprendimas tenkino abi puses – „Nets“ artėjančiame sezone galės skirti daugiau žaidybinio laiko jaunam vidurio puolėjui Jarrettui Allenui, o Howardas galės prisijungti prie aukštesnius tikslus artimiausioje ateityje sau keliančio klubo.

Įdomu ir tai, jog šių metų kovo pabaigoje Dwightas surengė istorinį pasirodymą būtent dvikovoje su „Nets“ ekipa. Brukline vykusiose rungtynėse jis tapo dešimtuoju krepšininku per visą NBA istoriją, sugebėjusiu pelnyti bent 30 taškų ir atkovoti bent 30 kamuolių.

Antrasis sutartyje su „Wizards“ numatytas sezonas priklausys nuo paties Howardo sprendimo. Žaidėjas turės teisę nutraukti kontraktą ir ieškotis naujos komandos. Vašingtono ekipa taps jau šeštąja Dwighto NBA karjeros stotele. Iki atvykimo į JAV sostinę vidurio puolėjas spėjo parungtyniauti Orlando „Magic“, Los Andželo „Lakers“, Hjustono „Rockets“, Atlantos „Hawks“ ir „Hornets“ klubuose.

Šių metų atkrintamųjų varžybų pirmajame etape rezultatu 2:4 Jono Valančiūno atstovaujamai Toronto „Raptors“ komandai nusileidę „Wizards“ sustiprino ir viena pagrindinių sudėties silpnybių laikytą atsarginių žaidėjų rotaciją.

Scotto Brookso treniruojama ekipa sukirto rankomis su šalia Vašingtono įsikūrusioje Merilando valstijoje užaugusiu krašto puolėju Jeffu Greenu. Praėjusiame sezone krepšininkas su Klivlando „Cavaliers“ ekipa nužygiavo iki pat NBA superfinalo, o reguliariajame sezone pasižymėjo 10,8 taško ir 3,2 atkovoto kamuolio per rungtynes.

Smogiamąjį atsarginių krepšininkų trejetą Greenas Vašingtone sudarys su už Gortatą iš „Clippers“ gautu Austinu Riversu bei jaunu krašto puolėju Kelly Oubre.