Nors pats Kawhi norėtų mainų keliu grįžti į gimtąjį Los Andželo miestą ir apsivilkti „Lakers“ ar „Clippers“ marškinėlius, San Antonijaus klubas neskuba paklusti žaidėjo pagundoms.

Spekuliuojama, jog sprendimus Teksaso klube priimantys Greggas Popovičius ir R. C. Bufordas daug mieliau išsiųstų nepatenkintą krepšininką į Rytų konferenciją.

Kitoje JAV pusėje su Leonardu iki šiol buvo siejamos trys komandos – Filadelfijos „76ers“, Bostono „Celtics“ ir Majamio „Heat“. Tačiau naujausi gandai skelbia, jog prie jų prisijungė ir Toronto „Raptors“ klubas, kuriam atstovauja lietuvis Jonas Valančiūnas.

Tokia informacija pasiekė ir didžiausio internetinio „Spurs“ sirgalių forumo poundingtherock.com bendruomenę. Tūkstančius visame pasaulyje išsibarsčiusių San Antonijaus klubo gerbėjų vienijančioje svetainėje iškelta galimų mainų su kanadiečiais hipotezė, įžiebusi karštas fanų diskusijas dėl galimos Leonardo išvykimo kainos.

Centrine figūra tokiame susitarime veikiausiai taptų DeMaras DeRozanas. Rezultatyviausias visų laikų „Raptors“ krepšininkas keturis kartus per pastaruosius penkerius metus dalyvavo Visų žvaigždžių rungtynėse, o pastarajame sezone vidutiniškai rinko po 23 taškus, 3,9 atkovoto kamuolio ir 5,2 rezultatyvaus perdavimo per rungtynes.

DeMaras DeRozanas

DeRozano atvykimas leistų „Spurs“ kovoti dėl dvidešimt antrojo iš eilės bilieto į atkrintamąsias varžybas. Rezultatyvus atakuojantis gynėjas ir praėjusio sezono San Antonijaus klubo lyderis LaMarcusas Aldridge'as sudarytų pakankamai pavojingą puolimo duetą, kurį Popovičiaus žaidimo sistema sugebėtų atskleisti maksimaliai.

Tačiau tokie mainai – Leonardas už DeRozaną – netenkina Teksaso komandos sirgalių. Gerbėjai norėtų, jog papildomai prie savo lyderio „Raptors“ turėtų pridėti ir vieną iš jaunųjų krepšininkų bei bent vieną ateities pirmojo rato šaukimą. Geidžiamiausiais Toronto talentais San Antonijuje laikomi O. G. Anunoby bei Pascalis Siakamas.

Situaciją gerokai pakeistų pagrindinių klubų aukštaūgių įtraukimas į galimą susitarimą. Jei kartu su Leonardu į Torontą išvyktų Pau Gasolis, o kanadiečiai sutiktų atsisveikinti su Valančiūnu, „Spurs“ fanai tokį sandorį pasitiktų išskėstomis rankomis.

Tokį požiūrį formuoja ne tik žaidybinės priežastys. 38-erių metų veteranas Gasolis turi dar dvejus metus galiosiantį kontraktą, kurio metu uždirbs po 16 milijonų JAV dolerių į sezoną.

Tiesa, 2019-20 metų pirmenybėse ispano sutartis yra garantuota tik 6,7 mln. sumai, tad jo atstovaujamas klubas turės galimybę jį atleisti ir sutaupyti beveik aštuonženklę sumą. Toks scenarijus leistų Gasoliu atsikratysiančiai komandai savo algų biudžete 2019-ųjų vasarą turėti pakankamai laisvos erdvės deryboms su aukščiausio kalibro laisvaisiais agentais.

Šių metų pirmenybėse ilgametis Ispanijos rinktinės lyderis vidutiniškai rinko po 10,1 taško ir 8 atkovotus kamuolius per rungtynes.

Beveik identišką pingių sumą (16,5 mln.) artėjančiame sezone uždirbsiantis JV po jo galės pasinaudoti žaidėjo opcija, leisiančia jam 2019-20 metais uždirbti dar 17,6 milijono JAV dolerių. Net dvylika metų už ispaną jaunesnis lietuvis šiame sezone pasižymėjo 12,7 taško ir 8,6 atkovoto kamuolio vidurkiais.

Jonas Valančiūnas ir Pau Gasolis

„Spurs“ sirgaliai mano, jog Valančiūnas galėtų tapti ilgalaikiu atsakymu klubo startinio vidurio puolėjo klausimui. Be to, Teksaso klubo gerbėjai laikosi nuomonės, jog Jonas Toronte niekada nebuvo tinkamai išnaudotas ir San Antonijuje galėtų atskleisti visas geriausias savo žaidimo puses.

Kitoje mainų pusėje esantiems „Raptors“ toks susitarimas leistų pasipildyti vienu iš penkių geriausių pasaulio krepšininkų laikomu Leonardu ir įgauti geriausią šansą pagaliau pasiekti NBA superfinalą.

Rizikos faktoriumi Toronto ekipai taptų ne tik Kawhi sveikata. 2019-ų metų vasarą neapribotu laisvuoju agentu tapsiantis krepšininkas įgautų galimybę palikti „Raptors“ ir persikelti į jo svajonių komanda laikomus „Lakers“.

Tokias baimes kiek sumažino pastaraisiais metais matyti Paulo George'o karjeros vingiai. Identiškoje situacijoje atsidūręs tuometinis „Pacers“ lyderis viešai deklaravo savo norą persikelti į Los Andželą, tačiau po mainų su Oklahomos „Thunder“ galiausiai nusprendė pasirašyti ilgalaikę sutartį su naujaisiais namais tapusia organizacija.