Pirmieji pranešimai apie Ballo traumą pasridoė birželio 29-ą dieną. Yahoo sporto žurnalistas Shamsas Charania tuomet paskelbė, kad krepšininkui dar reguliariojo sezono pabaigoje buvo nustatytas kairiojo kelio menisko įplyšimas.

ESPN reporteris Adrianas Wojnarowski naujausioje savo internetinio radijo laidoje prieš kelias dienas teigė, jog „Lakers“ nenorėjo, kad ši žinia iškiltų į viešumą. Žurnalisto manymu, traumą patyrusiam Lonzo gali prireikti operacijos, tačiau jis turėtų būti pasiruošęs rugsėjį startuosiančiai treniruočių stovyklai.

LeBronu Jamesu prieš kelias dienas pasipildęs Kalifornijos klubas šiuo metu derasi su „Spurs“ klubu dėl Kawhi Leonardo mainų. Egzistuoja tikimybė, jog į šį susitarimą gali būti įtrauktas ir Los Andželo palikti nenorintis Ballas. Tokias kalba dar labiau pakurstė „Lakers“ pasirašyta vieno sezono trukmės 9 miljionų JAV dolerių sutartis su įžaidėju Rajonu Rondo.

Rondo ir Ballo duetas faktiškai neturi galimybių sėkmingai rungtyniauti šiuolaikinėje NBA lygoje. Praėjusiame sezone Naujojo Orleano „Pelicans“ atstovavęs Rondo tritaškius metė tik 33, o debiutinį sezoną žaidęs Lonzo – vos 31 procento taiklumu.

Los Andželo pakraštyje užaugusį Ballą „Lakers“ 2017-ųjų metų naujokų biržoje pasirinko antruoju šaukimu. Klubo prezidentas Magicas Johnsonas įžaidėją išsyk pavadino „organizacijos ateities veidu“, o pats įžaidėjas savo debiutiniame sezone rinko po 10,2 taško, 6,9 atkovoto kamuolio ir 7,2 rezultatyvaus perdavimo.

Visgi didžiausiu jo Achilo kulnu tapo tragiškas taiklumas. Iš toli katastrofiškai atakavęs Ballas ne ką sėkmingiau realizavo ir metimus iš žaidimo, šiame statistikos rodiklye užfiksuodamas vos 36 procentų pataikymą. Negana to, įžaidėjas baudas metė savo pozicijai apgailėtinu 45 procentų tikslumu.

Per visą NBA istoriją tik penki įžaidėjai sugebėjo sezone išmesti bent 70 baudų metimų ir realizuoti juos prastesniu, nei 50 procentų taiklumu: Freddie Boydas (1974-75), Markas Radfordas ir Johnny Highus (abu 1982-83) bei „Lakers“ įžaidėjų rotaciją sudarantys Rondo (2014-15) ir Ballas (2017-18).