34-erių metų kontroversiškai vertinamas puolėjas nusprendė pasinaudoti sutarties sąlyga ir dar sezonui už 27,9 milijonus JAV dolerių likti Oklahomoje.

Toks jo sprendimas papiktino „Thunder“ fanus, kurie norėjo, kad po itin nesėkmingo sezono Carmelo nutrauktų savo kontraktą ir išvyktų kitur. Tačiau jis taip nepadarė.

C. Anthony atkrintamųjų serijoje su Jutos „Jazz“ rinko tik po 11,8 taško, o krepšį atakavo tiesiog siaubingai: iš žaidimo pataikė tik 37,5 proc., o iš tritaškio zonos – viso labo 21,4 proc. metimų.

Tai ir tapo viena pagrindinių priežasčių, kodėl net tris NBA žvaigždes turėjusi komanda iškrito jau pirmame rate (2:4).

2017 metų rugsėjį iš Niujorko „Knicks“ į „Thunder“ gretas persikėlęs C. Anthony čia suformavo, atrodė, galingą trejetą su Russellu Westbrooku ir Paulu George'u, tačiau tik paskutinę akimirką apskritai įšoko į atkrintamąsias.

Pagrindinis Oklahomos ekipos uždavinys vasarą – išsaugoti P. George'ą, bet tam reikės bent 30,3 mln. JAV dolerių, o jau vien R. Westbrooko, C. Anthony ir Steveno Adamso išlaikymas klubui atsieis apie 80 mln. JAV dolerių.

„Ar jūs pikti? Nusiraminkite, įvertinkite, kas yra svarbu, ir mėgaukitės gyvenimu“, – savo „Instagram“ paskyroje piktiems fanams įkando C. Anthony.

Sources: Carmelo Anthony has informed the Oklahoma City Thunder that he has opted into $27.9M deal for 2018-19 by not exercising his early termination option.— Shams Charania (@ShamsCharania) June 23, 2018

offseason Carmelo Anthony pic.twitter.com/eSxSc8Jy1u— sreekar (@sreekyshooter) June 23, 2018