Kaip teigia ESPN reporteris Adrianas Wojnarowski, pats Leonardas norėtų rungtyniauti gimtajame Los Andželo mieste. Visgi, skirtingai nei praėjusią vasarą Niujorko „Knicks“ palikęs Carmelo Anthony, Kawhi neturi galimybės vetuoti būsimų mainų. Kitaip tariant, „Spurs“ neprivalo paisyti šio žaidėjo noro.

NBA gerbėjams svarstant kur gali pakrypti šio krepšininko karjera, to paties ESPN naujienų portalo nariai pateikė septynis įdomiausius ir pakankamai realius Leonardo mainų variantus.

Noro išpildymas: Kawhi vyksta į Los Andželą

Kawhi Leonardas ir Kobe Bryantas

Į „Lakers“: Kawhi Leonardas.

Į „Spurs“: Lonzo Ballas, Luolas Dengas ir Kyle'as Kuzma.

Į „Magic“: Joffrey Lauvergne'as, 2020-ųjų „Lakers“ antro rato šaukimas, 1,7 milijono JAV dolerių (iš „Lakers“).

Nors „Lakers“ negali San Antonijaus organizacijai pasiūlyti tiek ateities naujokų biržų šaukimų, kiek kiti potencialūs mainų partneriai, Los Andželas gali suvilioti teksasiečius jaunų ir talentingų krepšininkų pasiūla. Priklausomai nuo „Spurs“ noro, siūlomuose mainuose Ballą galėtų pakeisti Brandonas Ingramas.

Į antraštes dėl savo prasto taiklumo debiutiniame sezone pakliuvusio Lonzo išplėstinė statistika byloja, jog jo sezonas toli gražu nebuvo prastas. Jo puikus aikštės matymas lėmė didelį rezultatyvių perdavimų dažnį, o solidus ūgis leido tapti vienu geriausiai dėl atšokusių kamuolių kovojančių įžaidėjų.

ESPN sudaromoje „tikrojo +/-” statistinio rodiklio gynybinėje grafoje Ballas užėmė net trečią vietą tarp visų savo pozicijos krepšininkų. Vienas iš dviejų aukščiau atsidūrusių įžaidėjų – San Antonijuje rungtyniaujantis Dejounte Murray. Šių žaidėjų duetas turi potencialo tapti viena geriausių gynėjų linijų visoje NBA lygoje.

Ne ką mažiau intriguojančiu talentu šiame sezone tapo ir Kuzma, per rungtynes vidutiniškai rinkęs po 16,1 taško ir 6,3 atkovoto kamuolio, o iš toli atakavęs 37 procentų taiklumu.

Dviejų talentingų žaidėjų atvykimo kaina taptų neracionaliai milžiniško Dengo kontrakto perėmimas. Per artimiausius du sezonus 33-ejų metų veteranas susižers daugiau nei 36 milijonus JAV dolerių. Tiesa, jei kuris nors klubas gali prikelti dukart Visų žvaigždžių rungtynėse dalyvavusį Dengą karjeros atgimimui, tuo klubu neabejotinai derėtų laikyti „Spurs“.

Jei į mainus būtų įtrauktas ne Ingramas, o Ballas, San Antonijaus organizacija būtų priversta „nusimesti“ Lauvergne'o kontraktą (jei jis pasinaudos žaidėjo opcija jį pratęsti kitam sezonui). Tobulu kandidatu tokiam susitarimui tampa Orlando „Magic“, turintys daug erdvės algų kepurėje. Be to, remiantis NBA taisyklėmis, visą prancūzo uždarbį galėtų padengti „Lakers“.

Super-komandos pamatai Filadelfijoje

Joelis Embiidas

Į „76ers“: Kawhi Leonardas ir Derrickas White'as.

Į „Spurs“: Robertas Covingtonas, Markelle Fultzas ir 10-as šių metų biržos šaukimas.

Filadelfijos klubo valdyba prieš atliekant tokius mainus sau turėtų užduoti du klausimus: ar jie negali prisivilioti Leonardo jam tapus laisvuoju agentu 2019-ais metais, ir ar jie tiki, jog Kawhi po sezono liks Filadelfijoje ir pasirašys ilgalaikę sutartį?

Prieš atsakydami į pirmąjį klausimą „76ers“ turės kliautis vyriausiojo trenerio Bretto Browno gerais santykiais su Kawhi, užmegztais strategui dirbant San Antonijaus patriarcho Greggo Popovičiaus asistentu.

Iki jam tampant laisvuoju agentu Filadelfija žaidėjui galės pasiūlyti tik ribotą sutartį – ketveri metai, 107 milijonai, praėjus pusmečiui nuo jo atvykimo – tad abi pusės atliekant mainus turėtų kliautis žodiniu ilgalaikio įsipareigojimo sutarimu. „76ers“ rizikuotų trimis mainų kortomis žinodami, jog po metų gali likti tuščiomis rankomis.

Jei toks sprendimas visgi būtų priimtas, Filadelfija savo kišenėje turėtų mirtiną žaidėjų branduolį (Benas Simmonsas, Joelis Embiidas, Dario Šaričius ir Leonardas) bei laisvus 28 milijonus savo algų biudžete. Jei klubas rastų būdą atsikratyti Jerrydo Baylesso kontraktu, šis skaičius pakiltų iki 34,3 milijono – pakankamos sumos LeBrono Jameso ar Paulo George'o kontraktui.

San Antonijui šie mainai imponuotų trimis aspektais. Leonardas būtų išsiųstas į Rytų konferenciją, „Spurs“ išlaikytų šansą kovoti dėl vietos atkrintamosiose bei turėtų 27 milijonus 2019-ų metų vasaros pastiprinimo medžioklei. Komandos branduolį sudarytų LaMarcusas Aldridge'as, Patty Millsas, Dejounte Murray, Fultzas, Covingtonas ir du artėjančios biržos pirmo rato šaukimai.

Žvaigždžių mainų scenarijus

Kawhi Leonardas ir Alas Horfordas

Į „Celtics“: Kawhi Leonardas.

Į „Spurs“: Kyrie Irvingas ir šių metų biržos Bostono pirmojo rato šaukimas.

Tai agresyvus ėjimas vardan Leonardo įsigijimo, tačiau lygoje, kurioje vis labiau vertinamas kamuolio judėjimas bei žaidėjų universalumas gynyboje, toks žingnis iš Bostono pusės atrodo daugiau nei logiškas.

Kawhi puolimo efektyvumas nekelia abejonių, o atletiškų ir aukštesnių nei dviejų metrų ūgio žaidėjų penketukas bei pakankamai ilgas atsarginių žaidėjų suolelis leistų „Celtics“ mesti rimtą iššūkį „Warriors“ dominavimui.

Bostono organizacija mainuose gali pasiūlyti ir daugiau šaukimų. Tokiu atveju Marcuso Smarto kontrakto pratęsimas taptų pagrindiniu šios vasaros prioritetu, o Haywardo sugrįžimas po traumos leistų bent iš dalies kompensuoti Irvingo žaidimo kūrimo gebėjimą.

„Ateities Kawhi“ mainai už tikrąjį

Justise'as Winslow

Į „Heat“: Kawhi Leonardas ir Patty Millsas.

Į „Spurs“: Goranas Dragičius, Joshas Richardsonas, Justise'as Winslow ir Bamas Adebayo.

„Heat“ mainuose už Leonardą gali pasiūlyti intriguojantį komplektą: Visų žvaigždžių rungtynių kalibro įžaidėją ir tris jaunus bei perspektyvius krepšininkus.

Prieš dešimt metų „Spurs“ biržoje pakviestas, tačiau į Finiksą iškeistas Dragičius yra produktyvumu spinduliuojantis silpniausios San Antonijaus klubo grandies žaidėjas. Jo agresyvus puolimo stilius, geras metimas iš toli bei žaidimo du-prieš-du išmanymas puikiai derėtų su Aldridge'u.

Pernai į NBA atvykęs Adebayo sužaidė įspūdingą naujoko sezoną, o jo avykimas suteiktų „Spurs“ jauną ir talentingą aukštaūgį, ateityje galėsiantį pakeisti Pau Gasolį.

Winslow ir Richardsonas yra San Antonijaus stiliaus krašto žaidėjai – ilgų rankų, atletiški ir nebijantys sunkiai dirbti gynyboje. Abu taptų dideliu žingsniu pirmyn, lyginant su dabartine „Spurs“ šių pozicijų rotacija, o studijų metais su Kawhi lygintas Winslow turi galimybę ateityje atkurti Leonardo gynybinį indėlį.

Toronto atsakas LeBrono dominavimui

Kawhi Leonardas ir DeMaras DeRozanas

Į „Raptors“: Kawhi Leonardas ir Rudy Gay.

Į „Spurs“: DeMaras DeRozanas, O. G. Anunoby ir Pascalis Siakamas.

Dabartinė „Raptors“ sudėtis niekada neperlips LeBrono barjero (jei jis liks Rytų konferencijoje). DeRozano žaidimas yra paremtas prasiveržimais bei metimais iš vidutinio nuotolio, o Jameso sudėjimo bei fizinės jėgos pranašumas neleidžia Toronto lyderiui žaisti savo mėgstamu stiliumi.

Kita vertus, Leonardas yra pakankamo ūgio bei atletiškumo, kad galėtų žaisti su Jamesu vienas prieš vieną. Be to, sveikas Kawhi yra kasmetinis top-5 kandidatas naudingiausio krepšininko rinkimuose. Net jei jis po metų paliktų Torontą, „Raptors“ verta pabandyti šiame sezone nukeliauti iki finalų.

Tam, kad šie mainai būtų finansiškai įmanomi ir atitiktų lygos taisykles, Gay turėtų pasinaudoti žaidėjo opcija 8,8 milijono kontraktui kitame sezone.

„Spurs“ gautų puolime Aldridge'ui padėti galintį žaidėją, o Anunoby ir Siakamas yra jauni talentai, atitinkantys San Antonijaus klubo modelį. Popovičius juos greičiausiai paverstų ne aukščiausio kalibro, tačiau žvaigždėmis.

Didysis Portlando žingsnis

Kawhi Leonardas ir Al-Farouqas Aminu

Į „Trail Blazers“: Kawhi Leonardas, Derrickas White'as.

Į „Spurs“: C. J. McCollumas, 2019-ųjų pirmo rato šaukimas.

Dvejus metus paeiliui sausais rezultatais pirmajame atkrintamųjų etape iškritę „Blazers“ išskėstomis rankomis pasitiktų tokio statuso naują starto penketo narį. Potenciali rizika (jei Leonardas negali būti laimingas tokiame klube kaip „Spurs“, ar jis gali būti laimingas kitur?) nublanksta ją palyginus su potencialia sėkme.

Nors McCollumas nesužaidė geriausio karjeros sezono, jis yra vienas iš vos keturiolikos jaunesnių nei 27 metai krepšininkų, šiųmetinėse pirmenybėse rinkusių bent po 20 taškų per rungtynes. Jo didžiausia silpnybe laikoma gynyba dažnai būna išsprendžiama pakeitus trenerį. Tad geresnės naujos stotelės už pastaruosius šešerius metus viena iš trijų geriausiai besiginančių komandų stabiliai buvusią ekipą, McCollumas net negalėtų tikėtis.

Atsižvelgiant į „Spurs“ sėkmę naujokų biržų pirmųjų ratų pabaigoje, Portlando ateities pirmo rato šaukimas taptų puikiu šių mainų prieskoniu.

Kyrie ir Kawhi

Kyrie Irvingas

Į „Celtics“: Kawhi Leonardas ir Patty Millsas.

Į „Spurs“: Gordonas Haywardas ir Terry Rozier.

Haywardas yra nesavanaudiškas ir universalus krašto puolėjas, puikiai tinkantis tiek „Spurs“ filosofijai, tiek Aldridge'o žaidimo stiliui. Rozier jau pademonstravo, kad gali būti startiniu atkrintamųjų varžybų komandos įžaidėju.

San Antonijaus sudėtis turi skylę įžaidėjo pozicijoje. „Spurs“ trūksta krepšininkų, galinčių susikurti metimus tiek sau, tiek komandos draugams, bei patikimų snaiperių. Šie mainai jiems atneštų du krepšininkus, puikiai užpildančius šias spragas.

„Celtics“ nenorėtų prarasti Haywardo, tačiau Leonardas jį lenkia talento atžvilgiu, o tokie mainai juos iškart paverstų Rytų favoritais. Kawhi suteiktų Bostonui tikrą MVP kandidatą, galintį sustabdyti bet kurią lygos žvaigždę ir tobulai tinkantį prie Kyrie Irvingo, Alo Horfordo, Jayleno Browno ir Jaysono Tatumo.

Tradicinio pozicijų skirstymo vis labiau besikratančioje lygoje tai būtų pats efektyviausias atsakymas „Warriors“ žvaigždžių penketukui.