Pasveikinti Ouklando gatvėmis riedančio čempioniško „Warriors“ autobuso iš aplinkinių miestų ir apylinkių susirinko beveik milijonas krepšinio gerbėjų.

Susidarė nemenki kamščiai, žmonės kelias valandas strigo laukdami viešojo transporto, tačiau tai šventinės nuotaikos nesugadino.

„Aš esu įsitikinęs, kad tai dar tikrai ne eros, ne mūsų dinastijos pabaiga“, – turėdamas omenyje, kad „Warriors“ ir toliau pavyks išlaikyti čempionišką sudėtį, minią įaudrino Draymondas Greenas.

Ouklando gavėmis atviru autobusu krepšininkai antrus metus paeiliui gabeno Larry O'Brieno vardo trofėjų, skiriamą NBA čempionams.

Kevinas Durantas antrus metus iš eilės tapo naudingiausiu finalo serijos krepšininku (MVP), Nickas Youngas, Jordanas Bellas ir Quinas Cookas džiaugėsi pirmuoju savo čempionišku paradu per savo karjerą.

Ypač puikios nuotaikos buvo trečią sykį čempionu tapęs vienas iš „Warriors“ lyderių Stephenas Curry.

Dalį sezono dėl traumos praleidęs gynėjas prie komandos prisijungė pačiu svarbiausiu momentu ir solidžiai prisidėjo prie to, kad finalo serijoje ir vėl būtų palaužtas LeBronas Jamesas su Klivlando „Cavaliers“ kariauna.

„Warriors“ šventės metu L. Jamesas nebuvo pamirštas. D. Greenas dėvėjo karalių per dantį traukiančius marškinėlius, o keli Ouklando policijos pareigūnai gatvėmis riedėjo automobiliu, kurio priekyje buvo priklijuota neva verkiančio krepšininko nuotrauka.

„Mes vis dar ištroškę, mes atgabensime jums dar daugiau“, – turėdamas omenyje dar neišsekusį pergalių alkį, minią ragino S. Curry.

Išsaugoti galingą ir čempionišką sudėtį kitam sezonui „Warriors“ greičiausiai pavyks.

Tačiau jau dabar beveik aišku, kad tradicija, kai NBA finaluose susitinka „Warriors“ ir „Cavaliers“ – nutrūks. Nėra abejonių, kad L. Jamesas šią vasarą paliks Klivlando komandą, o be jo pasiekti tokias aukštumas Klivlando krepšininkams sunkiai tikėtina. Nebent įvyktų stebuklas. Sakoma, kad jų sporte būna. Tačiau labai retai.