N. Nurse'as pakeis buvusį vyriausiąjį trenerį D. Casey, kuris pastarąjį sezoną su „Raptors“ iškovojo 59 pergales reguliariajame sezone.

Tačiau Toronto ekipos žygis nutrūko netikėtai anksti – NBA Rytų konferencijos pusfinalyje. Ten „Raptors“ serijoje sausu rezultatu 0:4 nusileido LeBronui Jamesui ir Klivlando „Cavaliers.

Visai neseniai Š. Jasikevičius buvo įvardijamas kaip vienas iš kandidatų „Raptors“ vyriausiojo trenerio postui užimti.

Lucas Nogueira ir Nickas Nurse'as

50 metų N. Nurse'as dirbo trenerio asistentu Toronto komandoje penkis pastaruosius sezonus. Vyriausiojo trenerio pareigas jis ėjo 6 sezonus NBA G lygoje. Pastarojoje N. Nurse'as laimėjo du čempionatus ir geriausio metų trenerio titulą.

Anksčiau iš „Raptors“ atleistas D. Casey pirmadienį buvo paskirtas Detroito „Pistons“ vyriausiuoju treneriu.

Paklaustas, ar „Raptors“ parodytas dėmesys nustebino, 42-ejų Š. Jasikevičius neslėpė skambučio sulaukti dar tikrai nesitikėjęs.

„Aš vienas iš paskutiniųjų sužinojau, kad manimi domisi. Pradžioje atkeliavo informacija, kad yra susidomėjimas, o vėliau sulaukiau ir skambučio, – anksčiau sakė jis. – O šiaip tai tikrai nustebino, nesitikėjau, kad viskas bus taip greitai“.

Po itin sėkmingo sezono su Kauno „Žalgiriu“ Šarūno Jasikevičiaus legenda pasklido ne tik Europoje, bet ir už Atlanto. Būtent ESPN krepšinio apžvalgininkas A. Wojnarowskis ir paskelbė tą sensacingą naujieną, kad Šaras gali tapti NBA klubo Toronto „Raptors“ vyriausiuoju treneriu.

Š. Jasikevičius šį sezoną su žalgiriečiais po 19 metų pertraukos prasibrovė į Eurolygos finalo ketvertą, kur mažajame finale įveikė Maskvos CSKA ir laimėjo 3 vietą. Dar reguliariojo sezono (18 pergalių ir 12 pralaimėjimų) metu Šaras pateko į didžiųjų klubų akiratį. Anot užsienio žiniasklaidos, Š. Jasikevičiumi domisi ne tik „Barcelona“, bet ir Maskvos CSKA.

Miesto garbės piliečio vardą Š. Jasikevičiui neseniai suteikęs Kaunas tikisi, kad treneris dar sezoną liks prie „Žalgirio“ vairo. Pats Šaras neskuba komentuoti tolimesnių planų – pasiūlymus peržiūrės jau pasibaigus sezonui.

LKL finale „Žalgiris“ serijoje iki keturių pergalių su Vilniaus „Lietuvos rytu“ žaidžia lygiai – 1-1.