L. Jamesas NBA finale žaidė jau devintąjį kartą ir aštuntą kartą iš eilės. Visgi jau šeštąjį kartą jam teko tenkintis vicečempiono vardu. Ketverius metus iš eilės finale žaidusių klubų susitikimą vėl laimėjo dominuojantys „Warriors“.

„Panašu, jog kitą sezoną jie žais kosminio krepšinio lygoje. Ši komanda pilna monstrų!“, – apie pasipriešinimo nesulaukiančią Oklando ekipą rašė Los Andželo „Clippers“ įžaidėjas Patrickas Beverley.

„Klivlando ekipa neatrodė motyvuota. Kaip krepšininkas, negaliu to suprasti. Jei prarandi motyvaciją matydamas, kaip kita komanda žygiuoja link titulo, krepšinis nėra tau“, – rašė Orlando „Magic“ puolėjas Terence'as Rossas.

„Tai yra bjauru“, – sakė Fynikso „Suns“ narys Jaredas Dudley reaguodamas į pastebėjimą, jog NBA sezonas baigėsi taip anksti pirmą kartą nuo 1986 metų.

Daugelis lygos krepšininkų sveikino „Warriors“ žaidėjus, o tokie niekada NBA čempionais netapę veteranai kaip Trevoras Bookeris ar C.J. Watsonas pripažino pavydintys savo bičiuliams Oklando klube.

NBA finalo serijos naudingiausiu žaidėju antrus metus iš eilės buvo išrinktas Kevinas Durantas, o toks sprendimas nustebino tiek daugybę krepšininkų, tiek fanų.

Favoritu pirmą kartą laimėti MVP apdovanojimą buvo laikytas Stephenas Curry, kuris serijoje vidutiniškai rinko po 27,5 taško, po 6 atkovotus kamuolius ir po 6,7 rezultatyvaus perdavimo.

Trofėjų gavęs K. Durantas serijoje vidutiniškai įmesdavo po 28,8 taško, atkovodavo po 10,8 kamuolio ir atlikdavo po 7,5 rezultatyvaus perdavimo. Visgi tokia įspūdinga statistika daugelio neįtikino.

„Palaukite, ką?“, – MVP apdovanojimą įteikus K. Durantui stebėjosi tokie atletai kaip Donovanas Mitchellas ar Evanas Fournier, o dar labiau nustebę buvo sirgaliai ir kai kurie analitikai.

„Daugiau nei po 25 taškus finale metantis laiminčios komandos žaidėjas 75 proc. atvejų laimi MVP apdovanojimą. S. Curry tai darė tris kartus, bet lieka be trofėjaus“, – rašė vienas NBA ekspertas.

„Nematau logikos atiduoti MVP titulą K. Durantui, kuris sužaidė puikiai tik trečiajame serijos mače. S. Curry nuostabiai pasirodė antrajame susitikime ir buvo geresnis pirmajame bei ketvirtajame.“

„Stephas vėl buvo apvogtas“, – piktinosi ne vienas sirgalius, o kai kurie iš jų socialiniuose tinkluose dalinosi linksmais situaciją atspindinčiais paveikslėliais.

Linksmų paveikslėlių netrūko ir aptarinėjant dar vieną po finalo itin aktualią temą – L. Jameso ateitį. „Cavaliers“ superžvaigždė vasarą taps laisvuoju agentu ir, spėjama, paliks Klivlandą.

Pastaruoju metu triskart NBA čempionas labiausiai buvo siejamas su Hjustono „Rockets“, Los Andželo „Lakers“ ir Filadelfijos „76ers”. Į pastarąją ekipą jį itin aktyviai vilioja vidurio puolėjas Joelis Embiidas.

„Pasitikėk procesu!“, – po finalo jau ne pirmą kartą L. Jamesui rašė J. Embiidas, o savo laimę bando ir kitų ekipų žaidėjai. Enesas Kanteris aprengė LeBroną Niujorko „Knicks“, o Dejounte Murray'us – San Antonijaus „Spurs“ apranga.

„Kitą sezoną lyga bus labai keista“, – rašė LeBrono sprendimu palikti Klivlandą neabejojantis Los Andželo „Clippers“ gynėjas Lou Williamsas.

Pats L. Jamesas nuo platesnių komentarų apie savo ateitį po finalo susilaikė. 33-ejų puolėjas tik patikino, jog priims sprendimą, kuris bus geriausias jo šeimai.