Iki finalinės pratęsimo sirenos likus vos kelioms sekundėms ir šeimininkams jau užsitikrinus pergalę, kanadietis prasižengė prieš metimą iš vidutinio nuotolio atlikusį Shauną Livingstoną.

Šalia buvęs teisėjas Tony Brothersas už šį veiksmą Thompsonui nedelsiant skyrė antrojo laipsnio nesportinę pražangą ir išvijo aukštaūgį iš aikštės. „Cavaliers“ bokštui besiginčijant dėl šio sprendimo su teisėjų brigada, progos jį paerzinti nepraleido šeimininkų krašto puolėjas Draymondas Greenas.

Varžovams įsivėlus į žodinį konfliktą Thompsonas galiausiai nesusivaldęs kamuoliu smogė oponentui į veidą. Kadangi kanadietis techniškai jau buvo išvarytas iš aikštės, arenoje arbitrai negalėjo jam skirti papildomų nuobaudų.

NBA lygos disciplinarinis komitetas skyrė finansinę nuobaudą, o po oficialios lygos peržiūros diskvalifikaciją tame mače lėmusi nesportinė pražanga buvo sumažinta vienu laipsniu nuo 2-o iki 1-ojo. „Cavaliers“ aukštaūgis galės žaisti antrose finalo rungtynėse.

„Cavaliers“ pirmąjį finalo mačą Ouklande pralaimėjo 114:124, antrasis mačas bus žaidžiamas taip pat „Golden State Warriors“ aikštėje naktį iš sekmadienio į pirmadienį.