Iki finalinės pratęsimo sirenos likus vos kelioms sekundėms ir šeimininkams jau užsitikrinus pergalę, kanadietis prasižengė prieš metimą iš vidutinio nuotolio atlikusį Shauną Livingstoną. Šalia buvęs teisėjas Tony Brothersas už šį veiksmą Thompsonui nedelsiant skyrė antrojo laipsnio nesportinę pražangą ir išvijo aukštaūgį iš aikštės.

„Cavaliers“ bokštui besiginčijant dėl šio sprendimo su teisėjų brigada, progos jį paerzinti nepraleido šeimininkų krašto puolėjas Draymondas Greenas. Varžovams įsivėlus į žodinį konfliktą Thompsonas galiausiai nesusivaldęs kamuoliu smogė oponentui į veidą.

Kadangi kanadietis techniškai jau buvo išvarytas iš aikštės, arenoje arbitrai negalėjo jam skirti papildomų nuobaudų, tačiau NBA lygos disciplinarinis komitetas šiuo metu svarsto galimybę už šį epizodą suspenduoti aukštaūgį antrosioms finalo rungtynėms.

Tuo „Cavaliers“ bėdos nesibaigia. Matydamas ant parketo vykusią situaciją, nuo atsarginių žaidėjų suolo pakilo ir Kevinas Love'as, žengęs į aikštę malšinti aistrų. Kad ir kokie kilnūs būtų buvę krašto puolėjo ketinimai, draudžiamosios linijos peržengimas konflikto metu yra laikomas itin šiurkčiu NBA taisyklių pažeidimu.

Šio sezono pradžioje vienerių rungtynių diskvalifikacijos už identišką veiksmą sulaukė Portlando „Trail Blazers“ atakuojantis gynėjas C. J. McCollumas, tad Klivlando ekipa vieno epizodo dėka antrosioms rungtynėms gali netekti net dviejų starto penketo krepšininkų.

Visgi pats Love'as nesibaimina tokio galimo scenarijaus ir tikina, jog liniją buvo peržengęs dar iki Thompsono bei Greeno konflikto pradžios. Pirmojoje dvikovoje po smegenų sutrenkimo į aikštę grįžęs krepšininkas tapo antru rezultatyviausiu „Cavaliers“ krepšininku ir surinko 21 tašku bei 13 atkovotų kamuolių pažymėtą dvigubą dublį.

Pagrindinių priekinės linijos žaidėjų netektis dar labiau apsunkintų LeBrono Jameso užduotį kovoti dėl šanso iškovoti ketvirtąjį čempiono titulą savo karjeroje. Pirmojoje dvikovoje 51 tašką surinkęs Klivlando klubo simbolis tapo pirmuoju žaidėju NBA finalų istorijoje, pasiekusiu pusšimčio pelnytų taškų ribą, tačiau patyrusiu pralaimėjimą.

Dramatiškoje kovoje po pratęsimo rezultatu 124:114 triumfavo arenos šeimininkai. Antrasis „Cavaliers“ ir „Warriors“ susitikimas Ouklande vyks naktį iš sekmadienio į pirmadienį, 3 val. Lietuvos laiku.