Čempionų titulą ginantys ir favoritais laikomi „Golden State Warriors“ namuose pergalingai pradėjo NBA finalo seriją, bet 51 tašką pelnęs L. Jamesas ir „Cavaliers“ pasidavė tik po pratęsimo – 114:124.

Svečiai turėjo puikią progą pateikti staigmeną pačioje ketvirto kėlinio pabaigoje, kuomet likus mažiau nei 5 sek. iki sirenos rezultatas buvo lygus 107:107.

Bet George'as Hillas nepataikė baudos metimo, o kamuolį po varžovų krepšiu atkovojęs J.R. Smithas elgėsi nesuvokiamai: gynėjas net nebandė atakuoti ir išbėgo prie tritaškio linijos. Nors L. Jamesas mostais ragino komandos draugą imtis veiksmų, kol J.R. Smithas susizgribo, baigėsi kėlinio laikas.

Akivaizdžiai susinervinęs „Cavs“ treneris Tyronnas Lue po rungtynių sakė, jog jo auklėtinis tuo metu tiesiog galvojo, kad komanda pirmauja vienu tašku.

Pats J.R. Smithas tvirtino žinojęs, koks iš tiesų yra mačo rezultatas, bet neskubėjęs atakuoti, nes laukė minutės pertraukėlės.

„Žinojau, kad rezultatas lygus, maniau, kad paprašysime pertraukėlės paskutiniam antpuoliui paruošti. Jeigu būčiau manęs, kad pirmaujame, būčiau tiesiog tvirtai apsikabinęs kamuolį ir laukęs varžovų pražangos“, – teisinosi krepšininkas, jau anksčiau pagarsėjęs nesugebėjimu susiorientuoti aplinkoje.

Kaip ten bebūtų, chaotiška kėlinio pabaiga „Cavaliers“ kainavo brangiai: pratęsime vicečempionai nebeturėjo realių galimybių ir serijoje iki keturių pergalių atsilieka 0-1.

Pats L. Jamesas, paklaustas apie šią situaciją, nuo komentarų susilaikė ir paliko spaudos konferenciją.


O po mačo socialinius tinklus užtvindė suglumusių žiūrovų reakcijos, kone vienbalsiai nominavusios J.R. Smithą metų kvailystės prizui.